VIDEO: Kočky v akci! Moskevský turnaj narušují nečekaní návštěvníci

- Jan Vojkůvka

Souboj prvního kola v Moskvě mezi Kristýnou Plíškovou a Darjou Gavrilovovou narušil nečekaný návštěvník. V důležitý okamžik ve druhé sadě se za servírující Australankou objevila kočka, která si to štrádovala přes kurt z levé části tribuny do té pravé. Úsměvný moment rozhodil favoritku zápasu natolik, že druhý set nedoservírovala.

Poté, co kočka zmizela mezi diváky, Gavrilovová ztratila servis a následně druhý set prohrála v tiebreaku. Zápas nakonec vyhrála po vítězství ve třetí sadě, ale na ruskou kočičku asi jen tak nezapomene.

Na zvířectvo na kurtu nezapomenou ani aktéři středečního utkání mužské dvouhry. Také duel mezi Damirem Džumhurem a Yukim Bhambrim totiž narušila kočka a to ve chvíli, kdy Džumhur měl dva mečboly. Zápas doservíroval, ale udivení z kočíčí návštěvy v něm dlouho zůstalo.

Kočky na kurtu nejsou nijak neobvyklé. Své zkušenosti s těmito návštěvníky mají například v katarském Dauhá, kde kvůli kočce muselo být rovněž přerušeno utkání.

Zvířata celkově jsou velmi častými návštěvníky tenisových zápasů. Jedním z nejzvláštnějších diváků byl letos leguán na turnaji v Miami.