Ode mě a Karolíny to bylo korektní jednání, odmítá Hrdlička nařčení z podrazu

- Jan Vojkůvka

Barboru Strýcovou odchod trenéra Tomáše Krupy pořádně ranil. Nečekala to, mluvila o podrazu. Když jí Karolína Plíšková oznámila, že jejího kouče chce do svého týmu, téměř oněměla. Manažer Karolíny Plíškové však jakékoliv nečestné jednání odmítá. „Za naši stranu proběhlo vše korektně,“ uvedl pro Tenisový svět Michal Hrdlička.

„Tomáše jsme oslovili, na příští sezónu neměl žádný závazek,“ uvedl manažer bývalé světové jedničky k situaci, která Barboru Strýcovou v prvním okamžiku dostala do kolen.

Tenisový byznys je ale neúprosný a o dobré trenéry je zájem. Tomáš Krupa na nabídku z týmu Karolíny Plíškové kývnul. Zatímco Strýcová bere celou situaci jako zradu, Hrdlička pouze jako běžný přesun mezi hráčkami, o kterém byla česká tenistka včas informována.

„Karolína o tom Báru informovala z očí do očí,“ pokračoval Hrdlička. „To je podle mě korektní jednání.“

Více se ale k situaci okolo trenéra Krupy vyjadřovat nechtěl. Jeho svěřenkyni a snoubenku totiž už za pár dní čeká finále sezony v Singapuru, kde opět bude mít možnost bojovat o post světové jedničky.

„Karolína se připravuje na vrchol sezóny Turnaj mistryň. Všem jsem řekl, že se vyjádříme až po Singapuru a to také hodlám dodržet,“ řekl Hrdlička. „Jen jsem chtěl uvést tyto věci o podrazu na pravou míru, ať si ostatní zametou před svým prahem,“ dodal.