VIDEO: Lekce čínštiny pro Federera s Nadalem. Oba se při vyhlášení pořádně zapotili

- Petr Sumbal

Roger Federer porazil v Šanghaji ve finále Rafaela Nadala 6:4 a 6:3. Oba rivalové se ale nezapotili jen při samotném zápase. Po převzetí trofejí je ještě čekala ne tak úplně chtěná lekce čínštiny. Jak si oba s několika slovíčky v tomto náročném jazyce poradili?

Rafael Nadal se při svém pozápasovém proslovu přímo na kurtu vyznal, že to v Šanghaji opravdu miluje. Ke Španělovi po chvíli přišel moderátor i s mikrofonem s tím, aby svou lásku k čínské metropoli vyslovil také v čínštině. Světová jednička byla zprvu malinko v rozpacích, ale nakonec se rozhodla s úsměvem na rtu vyhovět, ujala se mikrofonu a čínsky zopakovala předříkanou větu od moderátora „miluji Šanghaj.“.

Lekce čínštiny nebyl ušetřen ani Roger Federer, který celému představení předtím s úsměvem od ucha k uchu přihlížel. Když měla přijít řada na něj, postěžoval si na oko, že „Rafa to měl moc jednoduché.“. Což se mu okamžitě vymstilo, protože moderátor si pro něj připravil o něco náročnější oříšek na vylovení. Podobnou „zkouškou“ už ale v minulosti po svých vítězstvích v Číně Federer několikrát prošel, takže si zkušeně poradil i tentokrát a vysloužil si aplaus zaplněných ochozů.

Celou scénku si můžete prohlédnout na začátku přiloženého videa.