Demolice! Siniaková deklasovala Vekičovou, Chorvatce v Moskvě nadělila kanára

- Filip Lefenda

Pouhých padesát minut trval zápas mezi Kateřinou Siniakovou a Chorvatkou Donnou Vekičovou na turnaji v Moskvě. Jednadvacetiletá Češka povolila na úvod pondělního programu své žebříčkově lépe postavené protivnici jen dva vyhrané gemy, když ji v prvním dějství nahlodala kanárem. Osmifinále si semifinalistka z roku 2014 zahraje v ruské metropoli opět po třech letech.

Siniaková do utkání vlétla ve velkém stylu. Soupeřce uzmula hned první servis, a ačkoliv vzápětí sama čelila brejkbolu, brejk dokázala potvrdit. Podobně si česká tenistka vedla také ve třetí a páté hře, na svém podání přitom po zbytek sady prohrála jen dva míče. Výsledkem tak byl kanár.

Obraz hry se příliš nezměnil ani ve druhém setu. Češka těžila ze skvělého prvního podání, po němž v utkání vyhrála 19 z celkových 21 výměn, sebejistě si počínala i po druhém servisu, jehož úspěšnost činila 67 procent.

Chorvatka se o slovo přihlásila až za stavu 0:4. To za skóre 15:40 odvrátila na podání dvě brejkové hrozby, aby následně získala svůj první pondělí gem skrze shodu. Siniaková se ale rozhodit nenechala. Jednadvacetiletá tenistka zareagovala čistou hrou, o dvě hry později pak duel bez problémů doservírovala.

Siniaková tak poté, co v Moskvě v předchozích dvou ročnících vypadla hned v prvním kole, postoupila stejně jako v roce 2014 do osmifinále. V tom může narazit na domácí Pavljučenkovovou, s níž v hlavním městě Ruska prohrála právě před rokem, a která se může pyšnit čerstvým titulem z Hongkongu, nebo na další Rusku Kasatkinovou.