Nabité Brisbane! Doplní silné obsazení také Djokovič s Williamsovou?

- Jan Havlovic

Tenisový svět se má hned v prvním týdnu nového roku na co těšit! Pořadatelé turnaje v Brisbane totiž dělají vše pro to, aby přivedli na východ Austrálie velká jména světového tenisu. Účast již potvrdili Andy Murray, Karolína Plíšková, Rafael Nadal a další. Geoff Quinlan, ředitel turnaje v Brisbane, doufá, že se podaří přivábit také Novaka Djokoviče se Serenou Williamsovou.

Ostrý start hned zkraje nové sezony. V australském Brisbane se v prvním týdnu nového roku naplno rozběhnou turnaje ATP a WTA. V letošním roce se navíc můžeme těšit na opravdu velká jména. 

Již dříve potvrdili svou účast na tradičním turnaji Andy Murray, Rafael Nadal, Grigor Dimitrov nebo domácí reprezentant Nick Kyrgios. V ženském pavouku se představí Karolína Plíšková, která bude obhajovat svůj titul z loňského roku.

Pořadatelé tohoto turnaje však stále nemají dost! V těchto dnech probíhají námluvy s Novakem Djokovičem, který ze zdravotních důvodů předčasně ukončil letošní sezonu. Návrat na kurty však chystá právě začátkem příštího roku. Geoff Quinlan, ředitel turnaje, nechtěl probíhající jednání se srbským tenistou nikterak komentovat. „V příštích dnech oznámíme účast některých grandslamových vítězů,“ zůstal Quinlan tajemný.

Pořadatelé turnaje v Brisbane usilují také o jedno velké jméno pro ženskou část tohoto podniku – Serenu Williamsovou. Americké tenisové legendě se narodila před měsícem dcera, avšak sama šestatřicetiletá tenistka přiznala, že plánuje návrat na tenisové dvorce začátkem příštího roku. „Rádi bychom tu Serenu měli a naše dveře jsou stále otevřené,“ cituje Quinlana web couriermail.com.

Daleko pravděpodobnější variantou je, že se však Serena Williamsová představí až na Australian Open.