Co se to s ní děje? Vyhublá Azarenková se připravuje na finále Fed Cupu

- Filip Lefenda

Už za měsíc si běloruské tenistky zahrají na domácí půdě v Minsku proti Spojeným státům své premiérové fedcupové finále, u něhož by neměla podle posledních informací chybět ani bývalá světová jednička Viktoria Azarenková. Ta se však vinou soudního sporu o syna Lea už čtvrt roku na kurtech neobjevila, nyní navíc koluje internetem fotografie, na níž je osmadvacetiletá hráčka výrazně pohublá.

Azarenková se po porodu dítěte vrátila na soutěžní kurty letos v červnu. Na Mallorce došla do osmifinále a stejně si poté počínala i na Wimbledonu. Více zápasů však dvojnásobná grandslamová šampionka v tomto roce neodehrála. Dalších turnajů, včetně US Open, se vzdala, aby mohla být se svým synem. O toho vede spor se svým bývalým partnerem.

„Všichni ví, že čeká na to, jak dopadne proces kolem jejího syna,“ pronesl šéf Běloruské tenisové federace Sergej Tětěrin v rozhovoru pro televizní kanál Belarus 5. Přesto potvrdil, že s hráčkou počítají pro listopadové finále Fed Cupu.

„Věřme, že právníci ukážou svou profesionalitu a štěstí bude stát na její straně. Momentálně se Viktoria skutečně připravuje na finále Fed Cupu,“ ujistil.

Provází ji otazníky

Bude ovšem Azarenková ve svém současném rozpoložení pro partu kolem Sasnovičové a Sabalenkové skutečnou posilou? Napovědět by mohl už příští týden. Hráčka, která aktuálně otevírá třetí stovku pořadí WTA, totiž figuruje v seznamu přihlášených tenistek na halový turnaj v Lucemburku, na němž by měla „Vika“ startovat díky divoké kartě od organizátorů.

Mnozí však doufají, že bude odkryt i další z otazníků, a to ten, zda se Azarenková skutečně potýká s tak razantním úbytkem váhy, jaký značí již zmíněná fotografie.