Kyrgios opět řádil! V Šanghaji bezdůvodně skrečoval zápas

- Jiří Vachtl

Nick Kyrgios se znovu předvedl. Australský bouřlivák na turnaji v Šanghaji nejprve neusnesl sporné výroky čárových rozhodčích a vystřelil dva míče mimo dvorec, za což dostal varování. V tiebreaku prvního setu následně pronesl sprostá slova o obdržel trestný fiftýn. To Kyrgiose vytočilo a po prohraném tiebreaku utkání se Stevem Johnsonem bezdůvodně skrečoval.

Australského tenistu nejprve rozhodila situace z jedenáctého gemu, který ovlivnilo několik sporných rozhodnutí čárových rozhodčí. Kyrgios situaci neunesl a ve vzteku vypálil dva míče mimo dvorec, za což dostal od hlavního rozhodčího varování.

Kyrgios si však za stavu 5:6 nakonec podání dokázal udržet a první sadu tak musel rozhodnout až tiebreak. V něm Australan vedl 3:0 a následně 4:2. Johnson pak dokázal snížit na 3:4, což Kyrgios okomentoval několika peprnými výrazy. To však neuniklo hlavnímu rozhodčímu, který australskému bouřlivákovi udělil trestný fiftýn.

To Kyrgiose pochopitelně nenechalo chladným. „Jestli tohle prohraju, tak to skrečuju a jdu domů,“ prohlásil Australan podle serveru ubitennis. A jak řekl, tak udělal! Poté, co za stavu 5:6 obdržel od Johnsona eso, se místo na lavičku vydal rovnou k síti, kde překvapenému soupeři podal ruku a utkání bez udání důvodu opravdu skrečoval.

Kyrgios nemá na Šanghaj příliš dobré vzpomínky ani z loňské sezony. Dvaadvacetiletý tenista tehdy zcela evidentně vypustil utkání s Mischou Zverevem, za což od ATP vyfasoval tučnou pokutu a tříměsíční zákaz činnosti. Australský bouřlivák si tak v Šanghaji zadělal na problémy i letos…