Pavlásek vinou problémů se zápěstím předčasně ukončil sezónu

- Filip Lefenda

Letošní tenisová sezóna pro Adama Pavláska skončila. Český tenista byl v pondělí nucen za stavu 1:5 skrečovat své utkání úvodního kola na challengeru v Taškentu, v němž mu byl soupeřem Bělorus Ignatik. Jen o pár hodin později oznámil třiadvacetiletý hráč na svém Instagramu, že vinou zraněného zápěstí sezónu předčasně balí.

„Ahoj všichni. Bohužel mám opět problém se zápěstím, a tak jsem se rozhodl ukončit sezónu,“ načal Pavlásek své sdělení směrem k tenisové veřejnosti. „Tahle sezóna pro mě nebyla zdaleka úspěšná, ale i přesto ve mě zanechala spoustu nezapomenutelných zážitků,“ dodal hráč, který se v žebříčku ATP propadl na současné 176. místo. Před rokem byl přitom český hráč na svém maximu  - na 72. pozici.

V roce 2017 si Pavlásek zahrál semifinále čtyř antukových challengerů  - v Ostravě, Praze, Popradu a Poznani. Postupem do druhého kola Wimbledonu si zajistil souboj s dvanáctinásobným grandslamovým šampionem. „Největším okamžikem bylo, když jsem mohl stát na kurtu proti Djokovičovi, proti legendě,“ vzpomíná dodnes na utkání se srbskou superstar, které podlehl ve třech setech.

Zbytek letošního roku využije Pavlásek k léčbě, pomalu již ale vyhlíží sezónu novou. „Věřím, že se příští rok vrátím silnější a plný sil na nové výzvy. Musím zůstat pozitivní a hlavně věřit v sám sebe, že na to mám,“ přidal na závěr zprávy, v níž fanouškům poděkoval za podporu, optimistický výhled.

 

Hello everyone, I have again problems with my wrist,so i decided to finish the season.Unfortunately this season wasnt successful for me,but i have a lot of unforgettable experiences.The biggest one was,when i shared the court with the Djokovic.With the LEGEND of the tennis.I believe that i will comeback even stronger next year.I need to stay positive and trust in myself! Thank you so much for the support fans??? Ahoj vsichni, Bohuzel mam opet problem se zapestim,tak jsem se rozhodl ukoncit sezonu.Tadle sezona nebyla pro me zdaleka uspesna,ale i presto zanechala ve me spoustu nezapomenutelnych okamziku.Nejvetsi okamzik byl,kdyz jsem mohl stat na kurtu proti Djokovicovi.Proti legende.Verim ze se pristi rok vratim silnejsi a plny sil na nove vyzvy.Musim zustat pozitvni a verit hlavne v sam sebe ze na to mam! Dekuji Vam vsem za podporu! Vazim si toho!??? #atp#tennis#czech#newchallenges#comebackstronger#ontheroad#lotto#wilson#workhard#support#thankyou#

Příspěvek sdílený Adam Pavlasek (@pavlas94),Říj 9, 2017 v 6:47 PDT