Opravdu budeme řešit zápas? Podívejte se, co se stalo ve Vegas, soptil na tiskovce Kyrgios

- Filip Lefenda

Na svůj čtvrtý singlový titul z okruhu ATP si ještě musí počkat. Nick Kyrgios uhrál v pekingském finále proti favorizovanému Nadalovi jen tři hry, výsledek jej ale tolik netrápil. Na pozápasové tiskové konferenci ubíral negativní emoce úplně jiným směrem.

Po skvělých představeních v předešlých kolech se od dvaadvacetiletého tenisty čekalo ve finále pětistovky více, byť mu byla soupeřem španělská světová jednička. A že to Australan na Nadala umí, ukázal už letos v Cincinnati, kdy ho smetl ve dvou setech. Tentokrát však otřepané klišé, že Kyrgiosovy výkony rostou spolu s kvalitou protivníka, neplatilo. Temperamentní borec krev do varu nedostal, v pekingském finále uhrál pouhé tři gemy.

Po utkání tak na toto téma čelil různým narážkám, tiskovou konferenci nevyjímaje. Kyrgiose ale nepovedený výkon až tolik netrápil. Je si dobře vědom, že na světě jsou důležitější věci než sport. „Nechci to řešit. No tak jsem prohrál zápas. Koho to zajímá?“ odvětil nejprve způsobem jemu vlastním. Poté ale svou odpověď rozvinul.

„Proč bychom se měli zabývat zrovna mou porážkou? Podívejte se, co se stalo před pár dny ve Vegas,“ narážel na události v americkém velkoměstě, při nichž během country festivalu zemřelo vinou zběsilého střelce 59 lidí a více než 500 dalších bylo zraněno. Přítomna byla i britská tenistka Laura Robsonová, ta naštěstí vyvázla bez poranění.

„Opravdu se budeme bavit o nepovedeném utkání?“ zmrazil otázkou definitivně téma Kyrgios, jenž byl mezi prvními tenisty, kteří ohavný čin na sociálních sítích ostře odsoudili

Turnaj mistrů? Těší se spíše na čtyřhru
Australana nyní čeká turnaj Masters v Šanghaji, na úvod změří síly s  Američanem Johnsonem. „Těším se hlavně na čtyřhru,“ přispěchal tenista, který má stále šanci probojovat se i na závěrečný Turnaj mistrů, s další překvapivou odpovědí. 

Mimo čínskou metropoli figuruje také na seznamu přihlášených hráčů pro turnaje v Antverpách, Basileji a Paříži.