Setkání šampionů! Federer se v Šanghaji potkal s hráči Golden State Warriors

- Jan Havlovic

Roger Federer se vrátil po dvou letech do Šanghaje a v čínské metropoli si zatím užívá hlavně mimotenisové aktivity. Švýcarská tenisová legenda se v neděli potkala s hráči basketbalového týmu Golden State Warriors, kteří se v Číně připravují na novou sezonu NBA.

Když šampion potká šampiony. Přesně tak to vypadalo v neděli v čínské Šanghaji. Roger Federer, devatenáctinásobný grandslamový vítěz, zavítal do kabiny basketbalového týmu Golden State Warriors, úřadujících mistrů NBA. 

Švýcarský tenista navštívil hráče Golden State před jejich přípravným zápasem proti Minnesotě Timberwolves. Federer strávil v kabině amerického týmu několik desítek minut. Švýcar prohodil s basketbalisty pár slov a ochotně se se všemi vyfotografoval. 

Kompletní tým Golden State, včetně jeho hvězd Kevina Duranta, Klaye Thompsona nebo Stephena Curryho, si v kabině také pustili výběr toho nejlepšího, co Federer na okruhu předvedl.

„Je to pro mě opravdu neobvyklé přijít do kabiny týmu jiného sportu. Vážně, obzvlášť teď před jejich zápasem,“ vyprávěl Federer své bezprostřední pocity. „Je to skvělé. Miluji setkání s ostatními sportovci,“ liboval si švýcarský tenista.

Federera čekají nyní tenisové povinnosti. Na turnaji Masters v Šanghaji je jedním z horkých adeptů na zisk titulu. Svou cestu turnajem začne Švýcar ve druhém kole soubojem s vítězem duelu Diego Schwartzman/Jordan Thompson.