Kvitová končí v Pekingu v semifinále! S Garciaovou neuhrála ani set

- Marek Janoš

Petra Kvitová prohrála v semifinále turnaje WTA v Pekingu s Caroline Garciaovou. Francouzka v prvním setu sebrala Kvitové dvě podání a odskočila bleskově na 4:0. Ve druhém setu Češka začala lépe, ale za stavu 5:5 přišla o podání a nakonec podlehla 3:6, 5:7.

Petra Kvitová se v Pekingu do finále nepodívá. Úspěšnější byla v sobotním semifinále Caroline Garciaová. Kvitová špatně vstoupila do zápasu a rychle prohrávala 0:4. V obou dvou setech ji srážely dvojchyby, kterých udělala za necelou hodinu a půl zápasu celkem jedenáct.

První set Kvitová začala dobře a dlouho se přetahovala s třiadvacetiletou hráčkou o první gem, ten ale nakonec připadl Garciaové. Vlastní podání Kvitová prohrála, aniž by získala jediný míček a Garciaová odskočila po udržení svého podání na 3:0. 

I čtvrtý gem prvního setu dopadl lépe pro Francouzku, Kvitová navíc zakončila podání další dvojchybou. Následně se ale dostala do zápasu, když sebrala soupeřce podání. Jenže Garciaová už další zaváhání nedopustila a dopodávala set v poměru 6:3.

Na začátku druhého setu se Kvitová dostala do vedení 2:0, ale i Garciaová sebrala podání a srovnala na 2:2. Následně se soupeřky přetahovaly až do stavu 5:5, kdy Kvitová přišla o podání kvůli další dvojchybě. Caroline Garciaová zaváhání soupeřky využila a postupuje do finále turnaje WTA v Pekingu.

Garciaová se ve finále potká s čerstvou světovou jedničkou Halepovou.