Radost a vítězné selfie. Proti Wozniacké jsem ale hrála lépe, krotila euforii z postupu Kvitová

- Tomáš Macák

Její krajanka Barbora Strýcová zahrála míček do sítě a rodačka z Bílovce mohla zvednout ruce nad hlavu. Čtyřiadvacátá výhra v řadě nad českou soupeřkou poslala Petru Kvitovou do semifinále turnaje v Pekingu. Spokojená sedmadvacetiletá tenistka si dokonce po zápase stihla udělat selfie s fanoušky. „Tohle jsem si ani nepředstavovala. Už teď jsem šťastná,“ řekla k postupu Kvitová. Teď ji čeká souboj s Francouzkou Garciaovou.

Již potřetí se česká tenistka podívá v Pekingu mezi nejlepší čtyřku. „Z postupu do semifinále jsem velmi šťastná,“ řekla po zápase pro web WTA Kvitová. K výhře 2:0 (6:3 a 6:4) jí pomohl především výborný první servis, po kterém získala 84 % bodů. „Jsem ráda, že mi v důležitých chvílích podání pomohlo,“ zdůraznila jeden z klíčových faktorů zápasu svěřenkyně trenéra Jiřího Vaňka.

Světová osmnáctka ale po zvládnutém souboji přiznala, že výkon nebyl úplně dokonalý. „Rozhodně jsem se cítila lépe v zápase proti Wozniacké. Možná jsem byla trochu unavená, protože mi přišlo, že jsem se po kurtu pohybovala pomalu,“ brzdila euforii dvojnásobná vítězka Wimbledonu. „Ovšem možná je to jen můj pocit. Občas je to zmatečné, ale stejně si myslím, že jsem hrála předchozí zápas lépe,“ přemítala Kvitová.

„Důležité bylo soustředit se na každý míček, který umí Barbora vrátit. Je to opravdu obtížné, když používá slice nebo kraťas. Navíc se velmi dobře pohybovala, takže to nebylo vůbec jednoduché,“ chválila Kvitová svoji parťačku z fedcupového týmu.

V tuto chvíli je vítězka 20 turnajů WTA maximálně spokojená. „Když jsem přijížděla do Asie, tak jsem si tohle ani nepředstavovala. Už teď jsem šťastná,“ řekla Kvitová. Samozřejmě ale nechce, aby semifinále bylo její konečnou čínskou metou. „Miluju tyto velké zápasy, takže zítra převedu to nejlepší,“ zakončila česká tenistka.

Na Petru Kvitovou čeká v zítřejším zápase Caroline Garciaová, která ve třech setech přehrála Ukrajinku Svitolinovou. Dojde opět na české vítězné selfie?