To je forma! Strýcová nadělila Gavrilovové kanára a je ve čtvrtfinále

- Jan Havlovic

Barbora Strýcová si přivezla do Asie skvělou formu! Česká tenistka porazila ve čtvrtečním osmifinálovém duelu Dariu Gavrilovovou z Austrálie po setech 6:0, 6:4 a poprvé v kariéře se probojovala na turnaji v Pekingu mezi osm nejlepších hráček turnaje. Strýcová se může ve čtvrtfinále střetnout s Petrou Kvitovou. Ta však nejprve musí zvládnout odpolední duel proti Dánce Wozniacké.

Asijský vzduch zřejmě Barboře Strýcové svědčí. V posledních týdnech totiž předvádí na tomto kontinentu skvělé výkony. V čínském Pekingu vyhrála již třetí utkání v řadě a poprvé v kariéře postoupila na tomto turnaji do čtvrtfinále.

Strýcová vstoupila do utkání proti Australance Gavrilovové ve velkém stylu. V úvodní sadě české hráčce vycházelo prakticky všechno, na co sáhla, a za 29 minut nadělila své soupeřce kanára. České tenistce se povedl i vstup do druhé sady, ve které si vypracovala vedení 2:0. V tu chvíli ve vzduchu visela pro Gavrilovovou hrozba dvou kanárů.

Australanka se však hned ve třetím gemu oklepala a poprvé v utkání prolomila servis Strýcové. Utkání začalo mít rázem pořádně grády a zejména temperamentní Strýcová utkání hodně prožívala, jak je u ní ostatně zvykem.

V osmém gemu druhého setu se podařilo české fedcupového reprezentantce znovu prolomit servis Gavrilovové a následně šla za stavu 5:3 podávat na vítězství. Utkání však při vlastním servisu neukončila. Gavrilovová se naopak využitým brejkem nakopla a vypadalo to na dramatický závěr druhé sady.

Australanka však záhy potvrdila, že si se svým servisem v tomto utkání příliš netyká. Strýcová si aktivní hrou dokázala vynutit mečbol, při kterém navíc Gavrilovová udělala dvojchybu a prakticky darovala své soupeřce postup.

Strýcová tak postupuje vůbec poprvé v kariéře do čtvrtfinále turnaje v Pekingu. V něm navíc může dojít na pikantní souboj mezi ní a Petrou Kvitovou. Česká tenisová dvojka však musí nejdříve zvládnout odpolední duel s Caroline Wozniackou.