Za každé eso věnuje peníze obětem hurikánu. Kyrgios se připojil k pomoci Portoriku

- Jan Vojkůvka

Australan Nick Kyrgios patří ke zlobivým dětem světového tenisu. Nikdo mu však nemůže upřít jeho dobrosrdečnost. Tenista s tvrdým servisem spojil síly s Monicou Puigovou a rozhodl se, že za každé eso věnuje obětem hurikánu v Portoriku částku 50 dolarů.

Nick Kyrgios je tenisovým rebelem a nezkrotným živlem, který se ne vždy chová podle představ ostatních. Jeho kontroverzní chování a přístup k tenisu je často terčem kritiky. Zároveň však má velké srdce, což potvrdil i tento týden na turnaji v Pekingu.

Dvaadvacetiletý tenista se rozhodl pomoci obětem hurikánu Maria v Portoriku. „Ve světle toho, co se stalo v Portoriku a při vědomí, že se tolik dobrých lidí trápí, jsem se rozhodl spojit s tenistkou Monicou Puigovou v jejím obdivuhodném úsilí, které vynakládá na pomoc lidem ve své zemi,“ uvedl Kyrgios.

Už v úterý pak zaslal první finanční příspěvek po výhře nad Gruzíncem Basilašvilim, kterému nasázel 12 es. „Od této chvíle až do konce sezony budu posílat 10 dolarů za každé eso, které trefím,“ řekl Australan, který ale o den později navýšil částku hned pětinásobně.

V utkání druhého kola proti Mischovi Zverevovi, přes nějž postoupil do čtvrtfinále, trefil dalších 11 nechytatelných servisů a svůj příspěvek tak navýšil o 550 dolarů.

Strůjcem sbírky je Portoričanka Monica Puigová, která se přes sociální sítě snaží získat co nejvíce finančních prostředků pro své krajany, jejichž zemi zdevastoval hurikán Maria, který byl nejhorším hurikánem za posledních 90 let, který zasáhla americký kontinent. Tragédie si vyžádala 19 mrtvých.

Mezi dárce se zapojila také Ruska Maria Šarapovová, která se zavázala, že veškeré zisky (od začátku října do konce tohoto roku) z prodeje bonbonů značky Sugarpova věnuje právě sbírce portorické tenistky.