Pomůžu Karolíně, aby si více věřila, říká Stubbsová. K týmu se připojí po Pekingu

- Jan Havlovic

Karolína Plíšková v úterý oznámila, že v závěru letošní sezony bude spolupracovat s Australankou Rennaeou Stubbsovou. Bývalá světová jednička v deblu bude českou tenistku připravovat na blížící se Turnaj mistryň. „Jsem velmi šťastná, že můžu být součástí Karolínina týmu,“ říká nová trenérka české jedničky.

Do role dočasného kouče se na turnajích ve Wu-chanu a Pekingu pasoval Plíškové otec Radek, avšak každému bylo jasné, že je to pouze chvilkový záskok. V úterý světová čtyřka oznámila jméno své nové trenérky. Na závěrečný Turnaj mistryň se bude připravovat s Australankou Rennaeou Stubbsovou, se kterou se dohodla na spolupráci pouze do konce této sezóny.

„Vždy jsem Karolínu obdivovala, jako člověka i jako hráčku. Vyniká skvělými schopnostmi a tenisovými zbraněmi,“ obdivuje Stubbsová svou novou svěřenkyni. „Na kurtu z ní vyzařuje klid,“ všimla si televizní expertka stanice ESPN.

Plíšková již několikrát avizovala, že hlavním cílem závěru letošní sezony je uspět na Turnaji mistryň. V dalekém Singapuru by Češka ráda celý turnaj vyhrála, čímž by si pro sebe uzmula také post světové jedničky. Hlavním cílem je však vítězství v turnaji. „V těchto týdnech budu po jejím boku, abych jí pomohla ještě více věřit v sebe sama,“ říká šestačtyřicetiletá Australanka.

Bývalá elitní deblistka do Pekingu nepřicestovala. K týmu Karolíny Plíškové se připojí až v rámci přípravy na samotný Turnaj mistryň. „Věřím, že budu mít na Karolínu pozitivní vliv, a snad si ode mě během těchto týdnů něco vezme a využije to i v budoucnu,“ doufá Stubbsová.

Plíškovou čekají ještě tenisové povinnosti v Pekingu. Na China Open vyřadila ze hry už dvě soupeřky a postoupila do osmifinále. Světová čtyřka vyzve v boji o postup do čtvrtfinále Rumunku Cirsteaovou.