Plíšková si najala pro Turnaj mistryň novou trenérku

- Jan Havlovic

Když přijde porážka, svět se nezboří. Karolína Plíšková se snaží být před blížícím se Turnajem mistryň nad věcí a pro turnaj v Pekingu si nedává velké cíle. Zatím se však světové čtyřce daří a po výhře nad Němkou Petkovicovou je již v osmifinále. Plíšková si také našla novou trenérku! V Singapuru ji povede Rennae Stubbsová, bývalá australská tenistka.

Do duelu druhého kola China Open v Pekingu vstupovala Plíšková v roli horké favoritky na postup. Úkol vítězstvím dvakrát 6:4 splnila, avšak Němka Petkovicová kladla velký odpor. „Neočekávala jsem, že by mohla Andrea hrát takhle dobře,“ přiznala světová čtyřka v rozhovoru pro oficiální stránky WTA.

Petkovicovou trápily v loňské sezóně zdravotní problémy, a tak se nyní pomalu drápe žebříčkem zpět do první světové stovky. Její výkony v čínské metropoli daly vzpomenout na doby, kdy bývala světovou devítkou. „Vyhrála tady už tři zápasy, a tak neměla co ztratit,“ připomněla Plíšková fakt, že její soupeřka byla rozehraná z kvalifikace.

Plíšková nepředvedla optimální výkon, avšak v klíčových momentech si pomohla svou největší zbraní – servisem. „To mě zachránilo. Čelila jsem několika brejkbolům, avšak pokaždé jsem servírovala dobře,“ těšilo aktuálně nejlepší českou tenistku, která nasázela v utkání celkem devět es.

V osmifinále čeká Plíškovou Rumunka Cirsteaová. Česká hráčka si však v Pekingu nedává velké cíle, a tak bude vstupovat do dalšího duelu uvolněná. „Chci si to hlavně užít. Když prohraji, pojedu domů, ale rozhodně by to nebyla žádná tragédie,“ svěřila se Plíšková, která v Pekingu obhajuje osmifinálovou účast, tudíž už má v podstatě splněno. 

„Nechci se mentálně zničit před Turnajem mistryň. Chci hrát zkrátka svůj tenis,“ dodala závěrem. Světová čtyřka již několikrát avizovala, že hlavním cílem závěru letošní sezóny je Turnaj mistryň, kde by ráda zaútočila na celkové vítězství, čemuž chce podřídit vše.

I z tohoto důvodu si najala pro misi v Singapuru novou trenérku. Na dvoutýdenní spolupráci se Plíšková dohodla s Australankou Rennae Stubbsovou, která získala na začátku nového tisíciletí hned čtyři grandslamové trofeje ve čtyřhře. V singlu se tenistce pocházející ze Sydney příliš nedařilo a jejím kariérním maximem je 64. místo. V deblu však byla světovou jedničkou. Informaci o nové trenérce české tenistky přinesl twitterový účet WTA Insider. 

Role dočasného kouče nejlepší české tenistky se na turnajích v Asii zhostil Plíškové otec Radek, který doprovází svou dceru také v Pekingu. Na jeho místě ho v polovině října vystřídá právě Stubbsová.