Kvitová dobývá Čínu. Vím, že mohu hrát s těmi nejlepšími, hlásí před duelem s Wozniackou

- Jan Havlovic

Malými krůčky za velkým snem. Petra Kvitová pokračuje na pouti za titulem v Pekingu bez ztráty setu a v čínské metropoli postoupila již do třetího kola. Během středečního dopoledne si poradila s oblíbenou soupeřkou Varvarou Lepchenkovou, kterou porazila dvakrát 6:4 a mohla slavit již osmý skalp této jednatřicetileté Američanky. Další překážkou české tenistky bude Dánka Caroline Wozniacká, světová šestka. „Těším se na další velký zápas,“ hlásí Kvitová z Pekingu.

Pobyt v hlavním čínském městě si zatím Kvitová nemůže vynachválit. První „titul" si světová osmnáctka připsala již na hráčské párty, kde získala ocenění za nejlépe oděnou tenistku. S podobnou elegancí zatím proklouzává také nabitým pavoukem China Open.

V prvním kole Kvitová potvrdila, že na české tenistky umí a Kristýnu Plíškovou vyřadila po dvousetové výhře. Podobně dobrý výkon zopakovala i o kolo později. V duelu s Varvarou Lepchenkovou se Kvitová mohla opřít o svůj servis. Trefila čtyři esa a vyhrála 88 % bodů po svém prvním podání. Američanka s ruskými kořeny nekladla příliš odpor. Kvitová dokázala zabrat, když to nejvíce potřebovala.

Po 79 minutách bylo hotovo a nadšený dav fanoušků začal české tenistce aplaudovat. Dvojnásobná grandslamová vítězka postoupila popáté v kariéře na China Open do osmifinále. V něm vyzve Dánku Caroline Wozniackou, nasazenou pětku.

„Bude to velmi kvalitní zápas. Už na US Open jsem si dokázala, že mohu hrát s těmi nejlepšími hráčkami,“ vzpomíná Kvitová na duely proti Garbiňe Muguruzaové nebo Venus Williamsové.

Na podobné výkony by světová osmnáctka ráda navázala také v čínské metropoli. „Pokaždé, když hraji proti kvalitní soupeřce, i můj výkon je daleko lepší. Pokud bych odehrála pouze můj standard, nemuselo by to stačit,“ cituje českou tenisovou dvojku oficiální web WTA.

Kvitová se střetla s Wozniackou již dvanáctkrát, a hned v sedmi případech odcházela z kurtu jako vítězka. „Těším se na další velký zápas. Budu se snažit předvést nejlepší možný výkon,“ navnadila Češka své fanoušky před další třaskavou bitvou s dánskou reprezentantkou.