První čínský triumf! Kvitová nejlépe oblečenou ženou v Pekingu

- Filip Lefenda

Nejlepší tenisté světa jsou aktuálně soustředění v čínském Pekingu, kde probíhá společný turnaj mužů a žen. Štědře dotovaný podnik má za sebou kromě úvodních zápasů i nevšední uvítací party, na níž se hráči a hráčky oděli do tradičních čínských šatů a kostýmů.

Po triumfu nad krajankou Kristýnou Plíškovou v úvodním kole turnaje se již může Petra Kvitová pochlubit dalším vítězstvím. Česká hráčka byla na večírku, jenž se konal v Olympijské věži, oceněna jako nejlépe oblečená žena. Mezi muži nejvíce zabodoval Bulhar Grigor Dimitrov.

Tenisté si v olympijských prostorách užili bohaté večeře i zábavy v podobě módní přehlídky. Následně pomáhali hráči v doprovodu pozvaných hostů dobré věci v rámci charitativní akce nadace „China Soong Ching Ling“, která shromažďuje peníze na pomoc znevýhodněným dětem v celé zemi.

Dobře naladění sportovci se shodli – šlo o velkolepý večer, který si všichni užili.

V pondělí se v Pekingu utká Barbora Strýcová se světovou jedničkou Muguruzaovou, které naposledy povolila jen gem. Další dva Češi si zahrají ve čtyřhře – Tomáš Berdych vyzve po boku Srba Zimonjiče nasazené jedničky Fina Kontinena s Australanem Peersem, Renata Voráčová spolu s Japonkou Ninomijaovou pak zahájí ženskou část turnaje proti duu H. Čchan, Cornetová.