Nadal je španělský poklad, chválí Trump. „Rafa“ však amerického prezidenta příliš neuznává

- Tomáš Macák

S nálepkou „antukový král“ letos Rafael Nadal kraloval americkým betonům, když ve Flushing Meadows získal začátkem září šestnáctý grandslamový titul. Podobné úspěchy nemohou uniknout ani současné hlavě státu, která sama v minulosti US Open často navštěvovala. V debatě se španělským premiérem vysekl Donald Trump Nadalovi poklonu. „Je velkým španělským pokladem,“ chválil 45. prezident Spojených států amerických.

Donald Trump je známý tím, že se zajímá o širokou paletu sportů a různých aktivit. Když debatoval se španělským premiérem Marianem Rajoyem, tak právě na sport přišla řeč. „Víte, kdo je můj oblíbený sportovec? Rafael Nadal. Mám Rafu rád, protože je to chlap, který chce vždy, opravdu vždy vyhrát. Je to vítěz,“ sypal ze sebe slova chvály Trump.

Svůj hlad po vítězství ukázal Nadal například minulý víkend ve vysočanské O2 aréně nejen na kurtu, ale také z lavičky, kde byl k nepoznání a v naprostém transu burcoval tým Evropy za ziskem trofeje z Laver cupu. Španěla ale zřejmě Trumpova slova do kolen nedostanou, protože obdiv není oboustranný.

„Byl jsem v Americe v období prezidentské volební kampaně a nelíbilo se mi, jakým způsobem se Donald Trump vyjadřuje,“ vyjádřil se dříve k americkému prezidentovi Nadal pro web El Espanol.

Španělskou světovou  jedničku nyní čeká pětistovka v Pekingu, na které zvítězil naposledy před dvanácti lety. Uspěje opět letos? Podnik v čínské metropoli startuje 2. října.