Nenasytní Rusové! Do Petrohradu chtějí americké hvězdy a hrát na fotbalovém stadionu

- Jan Havlovic

O Rusku se říká, že je zemí neomezených možností. A začínají se o tom přesvědčovat také tenisoví fanoušci. Vladimír Kamelzon, ředitel turnaje WTA v Petrohradu, vyjádřil své megalomanské plány pro příští ročník St. Peterburg Ladies Trophy. Kamelzon chce přivést do ruské metropole sestry Williamsovy a také Marii Šarapovovou. Pokud vyjde účast poslední jmenované, hrát se bude na fotbalovém stadionu Zenitu, který má kapacitu 68 000 míst.

Jen si to představte. Finále turnaje v Petrohradu sledují desetitisíce fanoušků. Na kurtu bojují o titul domácí oblíbenkyně Maria Šarapovová proti Sereně Williamsové, která se chladným vztahem k ruské tenistce rozhodně netají. Zkrátka velký tenisový tahák!

Přesně takovou představu má Vladimír Kamelzon, ředitel turnaje v Petrohradu. Rád by přivedl do Ruska jak Serenu Williamsovou, tak i její starší sestru Venus. „Není to vůbec jednoduché. Nic nemáte nikdy garantované – může se stát cokoliv,“ cituje web tennisworldusa.org bývalého ruského tenisového šéftrenéra.

„Serena dorazí, pokud bude připravená hrát. Venus si Petrohrad zamilovala, takže její účast také není nemožná,“ říká Kamelzon s tím, že šance na účast amerických tenisových hvězd v Petrohradu je velká.

Bývalý ruský tenista nezapomněl ani na domácí tenistky. Plánuje totiž rovněž oslovit Marii Šarapovovou, se kterou má již dokonce podepsanou smlouvu. „Doufám, že Máša do Petrohradu dorazí,“ věří Kamelzon.

S účastí Šarapovové se pojí jedna zajímavá podmínka. „Pokud bude hrát Šarapovová, přesune se turnaj ze SIBUR areny na fotbalový stadion Zenitu, aby to mohl vidět opravdu každý,“ překvapil ředitel turnaje tenisové fanoušky.

Nově otevřený Kretovského stadion v Petrohradu je z jedním z míst, které budou v příštím roce hostit MS ve fotbale. Tato supermoderní arena má kapacitu 68 000 míst. Lze však očekávat, že pokud by se zde opravdu hrál tenis, kapacita by byla mírně omezená.