Demolice! Plíšková smetla i další Číňanku a ve Wu-chanu slaví postup do čtvrtfinále

- Jan Havlovic

Tomuto výkonu se nedalo nic vytknout! Karolína Plíšková deklasovala v osmifinálovém duelu na turnaji v čínském Wu-chanu domácí Čchiang Wang po setech 6:2, 6:1. Česká tenistka si tak podruhé v kariéře zajistila postup do čtvrtfinále tohoto podniku. V dalším kole narazí na nebezpečnou Australanku Ashleigh Bartyovou.

Plíšková – Čína 2:0. I takto by se daly charakterizovat úvodní dva zápasy Karolíny Plíškové na turnaji ve Wu-chanu. Aktuálně nejlepší česká tenistka začala vydřenou, ale o to cennější, výhrou nad Šuaj Žang. Ve středečním osmifinále už však Plíšková na centrálním dvorci dominovala a další čínskou reprezentantku Čchiang Wang smetla z kurtu za 50 minut.

Světová čtyřka byla na kurtu suverénní od úvodního míčku. Předváděla svou typicky agresivní hru, ke které přidávala také ostré první podání. V samotném duelu si sice vytvořila "pouze" čtyři brejkbolové příležitosti, avšak při každé z nich byla úspěšná. „Cítila jsem se skvěle. Myslím si, že to byl z mé strany výborný zápas od samého začátku,“ hodnotila Plíšková svou předvedenou hru v pozápasovém rozhovoru přímo na centrálním dvorci ve Wu-chanu.

„Pro mou soupeřku to musel být těžký zápas, ale se svým výkonem jsem naprosto spokojená,“ pokračovala Češka v hodnocení. Výkonu Plíškové se opravdu nedalo nic vytknout. Při vlastním podání byla nasazená trojka suverénní, trefila tři esa a svou soupeřku nepustila k jedinému brejkbolu.

Po čínském „dvojboji“ čeká na Plíškovou Australanka Ashleigh Bartyová. „Konečně nehraji proti Číňance,“ ulevila si česká tenistka. „Už jsme spolu odehrály dva zápasy. Předvádí zde dobré výkony, bude to těžké,“ tuší světová čtyřka, která v loňském roce porazila Australanku na turnaji v Nottinghamu až ve dvou tiebreacích. Podobně tuhou bitvu tak lze očekávat i v boji o semifinále. 

Osmifinále dvouhry
Karolína Plíšková (4.) [3] – Čchiang Wang (CHN, 55.)  6:2, 6:1