Plíšková se kvalifikovala do Singapuru. Turnaj mistryň si zahraje podruhé v řadě

- Jan Vojkůvka

Česká tenistka Karolína Plíšková se podruhé v řadě kvalifikovala na závěrečný Turnaj mistryň do Singapuru. Bývalá světová jednička, která aktuálně bojuje o úspěch na asijské šňůře, pronikla na WTA Finals jako třetí v pořadí.

Do konce sezony na okruhu WTA zbývají poslední čtyři týdny a Turnaj mistryň v Singapuru již zná pět z osmi účastnic (Dánka Caroline Wozniacká sice dosáhla na body, které účast v Singapuru zajišťují, ale prozatím nefiguruje oficiálně mezi účastnicemi, pozn. redakce). Mezi kvalifikované se k radosti českých fanoušků definitivně dostala také Karolína Plíšková, které v pořadí Porsche Race To Singapore náleží třetí příčka za Garbine Muguruzaovou a Simonou Halepovou.

Plíšková se do Singapuru vydá podruhé v kariéře. Při své premiéře, kterou absolvovala v minulé sezoně, si v základní skupině připsala jednu výhru a dvě porážky a do vyřazovacích bojů nepostoupila.

„Mým cílem je zahrát si v Singapuru. Myslím, že jsem mu velmi blízko, i tak ale potřebuji uhrát dobré výsledky, ať už zde ve Wu-chanu, či v Pekingu. Věřím, že se mi to podaří a budu si opět moci užít Turnaj mistryň,“ řekla Plíšková ještě před začátkem turnaje v čínském Wu-chanu, kde v úterý postoupila do osmifinále. Svůj cíl tak záhy splnila.

Společně s ní si Turnaj mistryň zajistily Rumunka Simona Halepová, Ukrajinka Elina Svitolinová a nestárnoucí Američanka Venus Williamsová. Ty doplnily již dříve jistou účastnici Garbine Muguruzaovou, která se kvalifikovala před dvěma týdny.

Letošní podnik v Singapuru tak bude rovněž turnajem návratů mezi elitu. Venus Williamsová si na WTA Finals zahraje poprvé od roku 2009 a po třech letech by se měla vrátit mezi nejlepší osmičku také Caroline Wozniacká, jejíž postup se pravděpodobně projeví v pondělním vydání žebříčku.

Svitolinovou čeká naopak premiéra. Světová trojka si postup na závěrečný turnaj sezony vybojovala skvělými výkony v průběhu celé sezony. Tu okořenila ziskem pěti turnajových trofejí.

Rumunka Halepová se do Singapuru kvalifikovala počtvrté v řadě, Muguruzaová pak potřetí za sebou. Španělka byla zároveň první hráčkou, která se letos na finálový podnik dostala.

Pořadí Porsche Race To Singapore
1. Garbine Muguruzaová (ESP) 5491 Q
2. Simona Halepová (ROU) 5025 Q
3. Karolína Plíšková (CZE) 4896 Q
4. Elina Svitolinová (UKR) 4815 Q
5. Caroline Wozniacká (DEN) 4620
6. Venus Williamsová (USA) 4612 Q
7. Jelena Ostapenková (LAT) 3772
8. Johanna Kontaová (GBR) 3655
9. Kristina Mladenovicová (FRA) 2876
10. Světlana Kuzněcovová (RUS) 2846
...
21. Lucie Šafářová (CZE) 1680
26. Barbora Strýcová (CZE) 1585
37. Petra Kvitová (CZE) 1261
43. Kateřina Siniaková (CZE) 1090