Hradecká se Siniakovou se kvalifikovaly na Turnaj mistryň a sní o titulu

- Filip Lefenda

Finalistky nedávného US Open Lucie Hradecká s Kateřinou Siniakovou se staly čtvrtým deblovým párem, který si zajistil účast na závěrečném Turnaji mistryň v Singapuru. Dvaatřicetiletá Hradecká se na vrcholu sezóny představí počtvrté v kariéře, o jedenáct let mladší krajanku čeká debut.

„Máme za sebou neuvěřitelný rok a jsme šťastné, že jsme se dostali i na Turnaj mistryň do Singapuru,“ prohlásila pro web WTA mladší z obou Češek. „Doufáme, že završíme sezónu ve velkém stylu a získáme trofej před skvělými fanoušky,“ těší se na premiérovou účast Siniaková.

Hradecká okusí Turnaj mistryň počtvrté. V roce 2012 si zahrála o titul, o tři roky později došla do semifinále. Před rokem pak zkušená Češka prohrála hned úvodní utkání. Ve všech případech byla její deblovou partnerkou Andrea Hlaváčková. „Jsem strašně nadšená, že se mi podařilo kvalifikovat na Turnaj mistryň už počtvrté. Je to prestižní událost, na turnaj v Singapuru mám skvělé vzpomínky,“ pochvaluje si úspěch Hradecká.

Obě tenistky si čtyřhru společně zahrály poprvé v roce 2014, tehdy na okruhu ITF. O tři roky později spolu bok po boku objíždějí turnaje v rámci elitní tour. Letos si spolu jmenované zahrály na pěti turnajích o titul (Tchaj-pej, Indian Wells, Charleston, Praha, US Open), ani v jednom finále však neuspěly. Mimo to došly mezi čtyři nejlepší páry na grandslamovém Roland Garros.

České deblistky tak ve startovním poli doplnily švýcarsko-tchajwanskou dvojici Hingisová, Čchan, Rusky Makarovovou s Vesninovou a Bartyovou s Dellacquaovou z Austrálie. Další čtyři volná místa turnaje, který se v Singapuru uskuteční ve dnech 22. až 29. října, jsou stále ve hře.