Před Asií musela zvolnit. Cílem zůstává Singapur, hlásí z Wu-chanu Plíšková

- Filip Lefenda

V úterý čeká vstup do turnaje v čínském Wu-chanu Karolínu Plíškovou. Turnajová trojka změří na úvod síly s rozjetou Šuaj Čang, čerstvou vítězkou podniku v Kantonu, kterou však zatím zvládla pokaždé porazit, naposledy zkraje září na US Open. Pětadvacetiletá Češka v rozhovoru pro web WTA promluvila o svých cílech do zbytku sezóny.

„Pamatuji si, že před rokem jsem ve Wu-chanu hrála docela dobře, stále však na tomto turnaji čekám na nějaký výraznější výsledek,“ připomněla žena, která v téměř sedmimilionovém velkoměstě startovala v předchozích třech letech, nejdále však došla předloni do čtvrtfinále. „Zdejší podmínky mi sedí. Uvidíme, na co to bude stačit letos,“ věří ve zlepšení Plíšková, která před rokem skončila v osmifinále na raketě Slovenky Cibulkové.

Pětadvacetiletá Češka v rozhovoru pro web WTA přiznala, že musela vinou dlouhé a náročné sezóny malinko poupravit svůj program. „Před cestou do Tokia jsem se cítila trochu unavená. Dala jsem si několik dnů volno a snažila se na posledních pár letošních turnajů připravit spíše mentálně,“ prozradila. „Ráda bych se předvedla v tom nejlepším světle,“ dodala aktuálně čtvrtá tenistka světového žebříčku.

Jak tedy vypadala její příprava před podnikem ve Wu-chanu, potažmo celým asijským turné? „Vždy se odvíjí od konkrétních akcí, záleží také na počtu zápasů, které v poslední době absolvujete. Chtěla jsem trochu zvolnit a dopřát si několik méně náročnějších tréninků, abych byla připravena na závěrečné turnaje,“ je si vědoma, že je třeba pošetřit síly.

A to i směrem k vyvrcholení sezóny, na němž se tradičně sejdou ty nejlepší tenistky světa. „Mým cílem je zahrát si v Singapuru. Myslím, že jsem mu velmi blízko, i tak ale potřebuji uhrát dobré výsledky, ať už zde ve Wu-chanu, či v Pekingu. Věřím, že se mi to podaří a budu si opět moci užít Turnaj mistryň,“ doufá v další světlé tenisové zítřky Plíšková, kterou na úvod čeká rozjetá Číňanka Šuaj Čang.

Ta minulý týden ovládla turnaj v Kantonu, ve Wu-chanu se poté v úvodním kole vypořádala s Chorvatkou Vekičovou. Na Plíškovou ovšem recept v dosud pěti odehraných vzájemných střetnutích nikdy nenašla. Bude se historie opakovat? Věřme, že ano.