Kvitové nedorazily do "Wuhanbledonu" kufry. Zatrénovala si tak v šortkách svého kouče!

- Jan Havlovic

Petra Kvitová musela na turnaji v čínském Wu-chanu řešit nepříjemné starosti. Česká tenistka dorazila do Číny již ve čtvrtek, avšak kufr s jejími osobními věcmi v letadle nebyl. Dvojnásobná wimbledonská šampionka tak musela zaimprovizovat a trénovala v šortkách svého kouče Jiřího Vaňka. Celou situaci poté řešila se společností Air France a "zatoulané" kufry by již česká tenistka měla mít u sebe.

Wu-chan. Tohle město si Petra Kvitová opravdu oblíbila. Ještě aby ne, když se zde hned dvakrát radovala z titulu a v loňském roce tento turnaj trefně označila jako „Wuhanbledon“ s narážkou na oblíbený Wimbledon, kde rovněž získala dva tituly.

Do nejlidnatějšího města ve střední Číně dorazila Petra Kvitová s předstihem již ve čtvrtek. Hned na letišti se však dozvěděla nepříjemnou zprávu o tom, že část zavazadel české tenistky se do letadla nedostala. Celou situaci poté samotná hráčka řešila přes Twitter s leteckou společností Air France, která se k celé věci postavila čelem a udělala vše pro to, aby se vše rychle vyřešilo.

Dobře naladěnou Kvitovou však tahle situace nerozhodila. Od svého kouče si půjčila tričko i kraťasy a absolvovala svou plánovanou tréninkovou jednotku. Fotografie v mužském oblečení poté umístila na svůj twitterový účet, kde se dočkala komplimentů od svých fanoušků. „Vypadáš v tom velmi dobře,“ shodli se někteří fanoušci.

Světovou čtrnáctku nyní čekají tenisové povinnosti. Kvitová zahájí ve Wu-chanu svou cestu za obhajobou titulu těžkým soubojem s Šuaj Pcheng, která bude mít podporu domácích fanoušků. I Petra Kvitová je však ve Wu-chanu velmi oblíbenou hráčkou, a tak se nemusí bát, že by bylo publikum proti ní. Nad čínskou soupeřkou navíc vyhrála všech sedm vzájemných duelů, a tak bude i v tomto souboji favoritkou.