Divoké karty pro Wimbledon: V All England Clubu nebude chybět Radek Štěpánek!

- David Soumar

Wimbledon zveřejnil seznam divokých karet pro letošní ročník. Díky ní se na grandlsam v Londýně podívá i český bojovník Radek Štěpánek! „Jsem rád, že kartu jsem si vybojoval svými letošními výsledky a výkony a nedostal jsem ji jen z nostalgie,“ usmíval se rodák z Karviné.

Krátce po jedenácté hodině byl zvěrejněn seznam volných karet pro grandslam v Londýně. Na seznamu nechybí Dustin Brown nebo Daniela Hantuchová. Pro české fanoušky je ale hlavní to, že se na seznam vešel i Radek Štěpánek!  „Mám velkou radost, je to pro mě čest a současně i závazek. Věřím, že se organizátorům odvděčím tak, že budu předvádět svou pestrou hru a pobudu v Londýně co nejdéle. Potěšilo mě, když mi při oznamování této skvělé zprávy ředitel Wimbledonu řekl, že o mé kartě se příliš nediskutovalo a všichni zainteresovaní její přidělení podpořili,“ uvedl Radek Štěpánek na dotaz Tenisového světa. 

„Jsem rád, že kartu jsem si vybojoval svými letošními výsledky a výkony a nedostal jsem ji jen z nostalgie. Skvělé je, že teď mě čeká 9 denní volno bez turnajů, které bych s kvalifikací rozhodně neměl. Fyzicky i zdravotně se cítím skvěle, ale za poslední měsíce jsem odehrál strašidelně moc zápasů a potřebuji si odpočinout, fyzicky, ale i mentálně. Do víkendu budu doma a od pondělí se začnu postupně připravovat v Londýně,“ dodal. 

Radek Štěpánek se tak stal prvním českým tenistou, který divokou kartu na tento podnik získal. Mezi ženami se to podařilo Lucii Hradecké v roce 2013. Tu v seozně trápily zdravotní problémy, a neměla tak dostatečný žebříček na kvalifikování se do hlavní soutěže. 

Stále zbývá šest volných míst. Tři karty do mužské a ženské části turnaje ještě pořadatelé nerozdali. 

Seznam divokých karet pro letošní Wimbledon (muži):

1. Liam BROADY (GBR)

2. Dustin BROWN (GER)

3. Radek ŠTĚPÁNEK (CZE)

4. Alex WARD (GBR)

5. James WARD (GBR)

Seznam divokých karet pro letošní Wimbledon (ženy):

1. Daniela HANTUCHOVÁ (SVK)

2. Marina MELNIKOVÁ (RUS)

3. Tara MOOREOVÁ (GBR)

4. Laura ROBSONOVÁ (GBR)

5. Katie SWANOVÁ (GBR)