Del Potro se odhlásil z Laver Cupu: Nejsem po US Open zcela fit. Nahradí ho Tiafoe

- David Soumar

Změny krátce před startem Laver Cupu hlásí tým Světa. Juan Martín del Potro se necítil zcela fit a musel se z tenisového svátku odhlásit. „Po mém tažení do semifinále US Open se necítím zcela zdráv,“ uvedl Argentinec. Na jeho místo byl do výběru vedeného Johnem McEnroem nominován mladý Frances Tiafoe.

„Je pro mě zklamáním, že nebudu schopen bojovat v prvním ročníku Laver Cupu,“ uvedl Del Potro. „Bohužel se po mém tažení do semifinále US Open necítím zcela zdráv. Potřebuji dát tělu víc času, aby si úplně odpočinulo a pak budu znovu připraven bojovat na 100 %,“ vysvětloval. V New Yorku zvládl dojít do semifinále, když přehrál v pětisetové bitvě Rogera Federera. Na odvetu v Praze ale nedojde.

„Je pro mě pocta, že jsem byl zvolen a měl jsem možnost účastnit se takové akce. Věřím, že i tak bude úspěšná,“ uzavřel Argentinec krátké prohlášení.

Do hry půjde Frances Tiafoe. Teprve devatenáctiletého Američana čekají v Praze velké zápasy. Spolu s krajany Isnerem a Querreym a vrstevníky z generace mladých pušek Kyrgiosem, Sockem a Shapovalovem se postaví výběru Evropy.