Česko-slovenská bitva bavila Tokio! Za výhru jsem hrozně ráda, přiznala Strýcová

- Jan Havlovic

Kdo si krátce po úterním poledni zapnul duel Strýcové proti Rybárikové, rozhodně nelitoval. Česko-slovenská bitva měla grády a obě tenistky předvedly skvělý tenis! Po 137 minutách se z vítězství radovala Barbora Strýcová, která zvítězila ve dvou tiebreacích. „Skóre mohlo být i opačné, ale dnes jsem byla tou šťastnější hráčkou,“ přiznala česká tenistka po dramatickém utkání.

Temperamentní tenistku z Plzně čekal v dalekém Tokiu první zápas po bezmála třech týdnech. V nabitém startovním poli navíc číhala na Strýcovou jedna kvalitní soupeřka vedla druhé. Los Češce přisoudil Magdalenu Rybárikovou, semifinalistku letošního Wimbledonu.

Derby nemá favorita, jak se často ve sportu říká. A to byl přesně případ česko-slovenského souboje na centrálním dvorci v Tokiu. Obě tenistky předváděly od úvodních výměn parádní výkon plný zvratů a napínavých momentů. Dramatickou první sadu ovládla Strýcová v tiebreaku a získala nad svou soupeřkou psychickou výhodu.

Ve druhém setu však musela světová pětadvacítka dotahovat ztrátu. Za stavu 5:4 si Rybáriková dokonce vypracovala setbol, ten se však Strýcové podařilo odvrátit. I druhé dějství tohoto zápasu tak došlo do tiebreaku. V něm předvedla česká tenisová trojka suverénní výkon a po ubojované výhře slaví postup do osmifinále.

Nezaujatý tenisový fanoušek byl možná mírně zklamán, neboť takovému duelu by případná třetí sada slušela. S tím však nechoďte na Strýcovou, která byla ráda, že je duel u konce. „Cítím se unaveně, ale jsem velmi ráda, že jsem dokázala vyhrát tento zápas,“ řekla česká tenistka přímo v rozhovoru na kurtu po vítězném utkání. 

Plzeňská patriotka si připsala již třetí vítězství v řadě nad touto slovenskou soupeřkou. „S Magdalenou spolu hrajeme vždy velmi těžké zápasy,“ zavzpomínala Strýcová na předchozí vzájemné duely. „I dnes tomu tak bylo. Skóre mohlo být klidně i opačné, ale byla jsem tou šťastnější hráčkou,“ přiznala Češka.

Dramatické utkání skončilo až kolem desáté hodiny večerní tokijského času. „Moc si vážím těch fanoušků, kteří tady vydrželi a sledovali náš zápas,“ poděkovala Strýcová věrným fanouškům za podporu.

Další překážkou temperamentní tenistky bude Britka Johanna Kontaová. S čím bude do tohoto zápasu Strýcová vstupovat? „Budu se nyní snažit zregenerovat po tomto těžkém zápase. Jsem šťastná, že jsem v osmifinále a pokusím se předvést to nejlepší v dalším utkání,“ vzkázala česká hráčka svým fanouškům.