Štěpánek chystá návrat a burcuje krajany: O Světovou skupinu se porvem společně!

- Jan Vojkůvka

Jedenáctiletá éra českého daviscupového týmu ve Světové skupině sice v neděli v nizozemském Haagu skončila, ta další by však měla po roční odmlce znovu začít. Svěřenci Jaroslava Navrátila sice poprvé od roku 2007 sestoupili do euro-africké zóny, ale už nyní zbrojí na návrat. U něho by měl být i tahoun a srdcař Radek Štěpánek!

Rok, na který bude chtít Radek Štěpánek co nejrychleji zapomenout, se pomalu chýlí ke svému konci. Kvůli zdravotním problémům a operaci bederní páteře vynechal prakticky celý rok a do konce sezony se už na kurtech neobjeví. I proto nemohl českému týmu pomoci v daviscupových kláních 1. kola a baráže. Místo toho se pilně připravuje na svůj comeback, který plánuje na začátek příštího roku.

Porážka s Nizozemskem bolí, obzvlášť po ztrátě vedení 2:0 po pátečních singlech. Radek Štěpánek však ze sestupu žádnou vědu nedělá a své krajany povzbudil přes svůj facebookový profil. „Takový je sport, kluci v Holandsku makali, ale o Světovou skupinu se budeme muset společně porvat příští rok!“ prohlásil a naznačil tak, že v příští sezoně bude pro něho Davis Cup opět na předních příčkách zájmu. Zájem by pak byl i ze strany kapitána Navrátila.

Čechy čeká nevyzpytatelný souboj v euro-africké zóně o účast v zářijové baráži, do které by daviscupový tým rád zasáhl a vybojoval zpět své místo mezi elitou. A to i společně s Radkem Štěpánkem, který paradoxně kvůli zranění přišel o baráž už v roce 2006, kdy rovněž proti Nizozemsku Češi vybojovali návrat do Světové skupiny.

A stejný cíl je stanoven i pro rok 2018. Tentokrát snad i s Radkem Štěpánkem v sestavě.