Český daviscupový tým se brání: Dělat z Jebavého opilce je sprosté

- Jan Šimek

Po pátém zápase Davis Cupu mezi Nizozemskem a Českem se na internetu objevilo video, na němž jsou zachyceni Roman Jebavý společně s dalším členem realizačního týmu, kteří se lavičce občerstvují Coca-Colou. Některá média si záznam vyložila po svém a uvedla, že Roman Jebavý konzumoval alkohol. „Je to sprosté,“ hlásí tiskový mluvčí českého daviscupového týmu Karel Tejkal.

„Je neuvěřitelné, co někdo dokáže vykompilovat. V daném videu nesouhlasí časová souslednost. Ano, Roman Jebavý se spontánně ozval, když letěl míč na zadní lajnu a byl za to rozhodčím napomínán. Stalo se tak ale za stavu 2:2 v prvním setu. Navíc rozhodčí přišel přátelsky a bral to s úsměvem,“ vysvětluje.

„Mě jakožto tiskového mluvčího českého daviscupového týmu se nikdo nezeptal a jisté redakce si z Prahy od stolu dovolí na základě tohoto videa napsat, že Roman Jebavý popíjel alkohol. Požádali jsme o stažení videa z YouTube - video bylo během dopoledne staženo, a po daných redakcích požadujeme omluvu. Bez jakékoliv souvislosti udělali z Romana Jebavého opilce,“ pokračuje Karel Tejkal.

„Ti, kteří závodně sportují, dobře ví, že se často míchá sladké se slaným. Roman s jedním členem realizačního týmu vyzkoušeli připravené pití – kolu se solí. Kluci ji ochutnávali a soutěžili mezi sebou. Navíc Roman Jebavý seděl na lavičce šest nebo sedm hodin. Kdyby byl opilý, choval by se jinak,“ dodává mluvčí českého týmu.