Já a malá mrcha? Serena také není moje kamarádka, přiznala Šarapovová

- Jan Havlovic

Pro Marii Šarapovovou bylo úterý 12. září velkým dnem. Žádný tenisový zápas na Rusku nečekal, nýbrž v New Yorku oficiálně představila svou knihu „Unstoppable: My Life so far“. V americkém velkoměstě se zároveň rozpovídala o svém vztahu se Serenou Williamsovou, její největší tenisovou konkurentkou.

Při svém velkém dnu si musela Šarapovová přivstat, neboť se již v brzkých ranních hodinách objevila v populární americké show Good Morning America. Poté si zašla ke kadeřnici a následně už přišlo na řadu oficiální představení autobiografie pětinásobné grandslamové vítězky.

Ruská tenistka byla plná úsměvu a s ochotou se fotila se svými fanoušky. Některým jejich fotku dokonce retweetla na svém twitterovém účtu, čímž udělala svým příznivcům snad ještě větší radost než samotným autogramem.

Třicetiletá Ruska ve své autobiografii také popisuje podrobnosti okolo svého vztahu se Serenou Williamsové. Vše začalo ve Wimbledonu v roce 2002 při slavnostní večeři. Při příchodu americké tenistky se všichni postavili a začali Sereně gratulovat k zisku titulu. Šarapovová však zůstala sedět na svém místě. „Chtěla jsem se také postavit, ale mé tělo mi to nedovolilo. Bylo to, jako bych uvízla v židli. Zírala jsem skrz dav lidí na Serenu a měla v hlavě jedinou myšlenku – chystám se tě porazit!“ vzpomíná na patnáct let starou událost.

Úvodní vzájemný duel Šarapovová v Miami nezvládla, avšak ve svém prvním grandslamovém finále ve Wimbledonu už Williamsovou porazila. Mladičká Ruska se tehdy stala ve svých sedmnácti letech tehdy třetí nejmladší vítězkou londýnského grandslamu v historii. Americká tenistka byla po nečekané porážce hodně rozladěná a po utkání nazvala Šarapovovou "malou mrchou". 

Jaký vztah mají obě tenistky nyní? „Mohly bychom být kamarádkami. Milujeme stejné věci, máme stejnou vášeň pro hru. Ale nejsme přítelkyně,“ popisuje Šarapovová vztah s držitelkou 23 grandslamových titulů.

„Myslím, že se do jisté míry navzájem sledujeme. Možná je to lepší, než být přátele,“ cituje Rusku web tennisworldusa.org. Šarapovová zároveň jedním dechem dodává, že by jednoho dne mohlo tyto dvě tenistky pojit přátelské pouto. „Ale kdoví? Třeba se jednoho dne staneme kamarádkami. Možná také ne,“ dodává závěrem třicetiletá tenistka.