Nadal heká stejně jako Šarapovová, napsal fanoušek. Ruska se svého kolegy zastala!

- Jan Havlovic

Hlavní hvězdou závěrečného dne US Open byl bezesporu Rafael Nadal, který získal svůj šestnáctý grandslamový titul a z celého světa se na jeho adresu nesla slova chvály. Nikoliv však od jednoho tenisového fanouška, který na Twitteru kritizoval Nadala za jeho hlasité výkřiky při úderech.

Nekonečné téma tenisových fanoušků se opět dostává do kurzu. Na hekání Marie Šarapovové, Viktorie Azarenkové a dalších si stěžuje nespočet tenisových přiznivců. Nikdy se však v tomto spojení nehovořilo o tenistech. Ledy prolomil až Angličan Bernie Baldwin, který na svůj Twitter napsal následující post.

„Všichni hovoří o zvucích, které vydává po úderech Maria Šarapovová, ale Rafael Nadal, bezesporu skvělý hráč, je s jeho bručením stejně otravný,“ vyjádřil fanoušek svůj názor. Reakce ostatních uživatelů na sebe nenechaly dlouho čekat a na adresu Angličana se strhla vlna kritiky.

„Snažil jsem se jen zdůraznit, že ženy jsou za své výkřiky po úderech kritizovány, muži však nikoliv. Bylo to špatně formulováno,“ omlouval se Baldwin.

Svůj názor vyjádřila také jedna z nejpovolanějších ohledně tohoto tématu – Maria Šarapovová. „Nadal právě vyhrál svůj šestnáctý (!!!) grandslam a vy napíšete tohle?“ divila se ruská tenistka. Její tweet ocenilo „srdíčkem“ bezmála devět tisíc fanoušků.

Do rozepře se vložila také fanynka Jackie Wayová, která situaci upřímně okomentovala. „Oba jsou písní pro mé uši... zvuk pravých bojovníků.“