Donatiho zradily křeče, dostal trestný fiftýn i trestný gem

- David Schlegel

Neskutečný zápas sehráli v 1. kole challengeru v italské Barlettě Maďar Marton Fucsovics (219. na ATP) s Italem Matteo Donatim (252. na ATP). O vítězi zápasu, který se měl střetnout ve druhém kole s Čechem Adamem Pavláskem, nakonec rozhodla lepší fyzická kondice maďarského tenisty.

Donati po boji vyhrál první set 7:5, ve druhém setu si oba hráči až do zkrácené hry drželi podání a po úspěšném kraťasu v tiebreaku za stavu 5:5 si Donati vybojoval mečbol. Ten Maďar tvrdým forhendem na zadní lajnu odvrátil a nakonec aktivní hrou vyhrál i dva následující míče a druhou sadu urval pro sebe. Po více než dvou a půl hodinách byl stav z pohledu Itala Donatiho 7:5, 6:7 (6:8), 4:3. Fucsovics podával a ve velmi dlouhé bitvě o osmý game si vybojoval Ital brejkbol.

V následující výměně získal Donati výraznou převahu, jako finální úder zvolil kraťas, při kterém však dostal silné křeče a Fucsovics jeho nepovedený pokus doběhl a Donatiho prohodil. Následně Donati odehrál v křečích ještě následující míč, aby mu pak soupeř pomohl na lavičku, kde ho ošetřil turnajový lékař. Protože však ošetření trvalo příliš dlouho, dostal Donati nejprve trestný fiftýn, kterým Fucsovics vyrovnal na 4:4, následně dostal trestný game a poté už Fucsovics vyčerpaného soupeře dorazil čistou hrou při svém servisu.

Fucsovics pak ve 2. kole podlehl Pavláskovi 7:5, 4:6, 3:6.