Murray - Lendl opět v akci! Brit navazuje na spolupráci s tenisovou legendou

- Jan Vojkůvka

Andy Murray před startem turnaje v londýnském Queen’s přišel s velmi překvapivou zprávou. Opětovně totiž začne spolupracovat s tenisovou legendou Ivanem Lendlem.

Spojení Andyho Murrayho a Ivana Lendla fungovalo dva roky, dokud se spolu v březnu 2014 nerozešli a Murray následně neangažoval Amelii Mauresmovou. Oba se však nikdy nebránili možnému budoucímu spojení, ke kterému nyní skutečně došlo.

Původně se přitom zdálo, že ke sjednocení této dvojice nedojde zejména kvůli logistickým problémům s nechutí Lendla k cestování, což mohl být nepřekonatelný problém. K tomu však nakonec nedošlo a stal se pravý opak a s osminásobným grandslamovým vítězem v týmu chce Murray navázat na povedené roky z první etapy jejich spolupráce.

Murray v této sezoně prožil jednu z nejlepších antukových částí ve své kariéře, k čemuž mu výrazně pomohl bývalý britský daviscupový reprezentant Jamie Delgado. Právě s Delgadem by měl Lendl úzce spolupracovat, od čehož si Brit slibuje, že se mu podaří výrazněji prosazovat na všech površích.

„Prožil jsem dva velmi úspěšné roky při práci s Ivanem, je singlově smýšlející a ví, co to znamená vyhrát velké turnaje. Těším se, až se Ivan připojí znovu k týmu a pomůže mi se pokusit a dosáhnout svých cílů,“ prohlásil Murray.

Pod Lendlovým vedením byl Murray od začátku roku 2012 do března 2014 a v tomto období dosáhl mimo jiné na zlatou olympijskou medaili v Londýně, titul z US Open, titul a další finále ve Wimbledonu, finále Australian Open a další čtyři turnajové tituly.

„Bylo mi potěšením s Andym v minulosti pracovat. Zůstali jsme navíc v kontaktu, takže by měla být zábava stát se opět členem jeho týmu,“ dodal k celé situaci Lendl.

Lendl by se měl k Murraymu připojit již při turnaji v Queen's, který začíná v pondělí.