Serena Williamsová porodila. Je to holčička!

- Petr Sumbal

Serena Williamsová se konečně dočkala, její první potomek je na světě. A je to holčička, přesně jak Serena tušila. Děťátko spatřilo světlo světa ve čtvrtek odpoledne, váží 2,9 kg a jeho jméno zatím neznáme.

Mladší ze sester Williamsových prozradila, že o pohlaví svého dítěte měla správné tušení už dlouho: „Měla jsme silné podezření, že to bude holka. Dva týdny poté, co jsme o těhotenství zjistili, jsem hrála Australian Open. Alexisovi (partnerovi Ohanianovi) jsem řekla, že to musí být holka, protože jsem hrála v obrovských vedrech a dítě mě ani malinko nezazlobilo. Ženy mají tuhý kořínek.“

Třiadvacetinásobné grandslamové vítězce tak nyní začíná nová kapitola života, z šampionky se bude muset stát především ukázkovou matkou. Nicméně, už nyní Serena spřádá plány na comeback, ráda by se vrátila už na Australian Open, jehož je úřadující vítězkou.

„O miminko se bude starat, jak nejlépe to půjde, ale svoji kariéru přesto umístí na první místo. A pokud se tomu tak nestane, poté se s profesionálním tenisem rozloučí,“ nabízí svůj pohled na věc tenistčin trenér Patrick Mouratoglou.