Deset es na kurtu, další na tribuně. Šafářová má na US Open slušně našlápnuto

- Jakub Slunečko

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z NEW YORKU: Lucie Šafářová se na US Open nenápadně dere za úspěchem. Ve třetím kole grandslamu je poprvé od loňského Wimbledonu a ukazuje, že to s návratem mezi dvacet nejlepších tenistek světa myslí vážně. „Chvilku mi to na grandslamech trvalo, ale tak už to ve sportu je. Doufám, že to ještě nekončí,“ řekla po vítězství ve druhém kole nad Nao Hibinovou.

Usměvavá tenistka se navíc v New Yorku může opřít o nebývalý fanklub – kromě zraněné deblové parťačky Bethanie Mattekové-Sandsové za ní přijela třeba i sestra s neteřemi. Ty už také začaly s tenisem a k Šafářové vzhlíží jako ke svému největšímu idolu.

Zhlédly se ale právě i v Mattekové-Sandsové, po které přebraly módu vysokých ponožek, jak Šafářová se smíchem konstatovala. V New Yorku ale dává nejlepší tenisový vzor na kurtu ona sama. Proti Japonce Hibinové nasázela deset es a vybojovalo postup do třetího kola.

Japonka asi hodně kousala, že?
Byl to moc těžký zápas, Hibinová hrála výborně a jsem ráda za postup do třetího kola. Klíčem zápasu byl můj servis, který mi šel výborně, a moje agresivní hra.

Deset es za zápas, to je slušný počin.
Už jsem dala za zápas i víc, ale servis mi fungoval moc dobře. V prvním setu šlo všechno moc hladce, ale ve druhém hrála ona dobře. Hrály jsme dlouhé výměny a servis byl důležitý. Hned jsem ji na začátku třetího setu brejkla, což bylo důležité.

Dlouho se tady čeká na zápasy, nevadilo vám to?
Měla jsem před sebou dva chlapské zápasy a teď jsem nevěděla, jestli hraju třeba za hodinu nebo kdy vlastně. A oni pak hráli přes čtyři hodiny. Čekala jsem a řešila, jestli se najíst, nebo ne. To je trochu nepříjemné, ale poprala jsem se s tím dobře.

Jste ve třetím kole na grandslamu poprvé od loňského Wimbledonu, co to pro vás znamená?
Jsem ráda. Chvilku mi to na grandslamech trvalo, ale tak už to ve sportu je. Doufám, že to ještě nekončí. V příštím kole jdu zase na Japonku (Kurumi Naraová), asi to bude podobná hra. Hodně toho vrátí, bude mít ráda dlouhé výměny. Musím namixovat tempo hry a dobře podávat.

Pamatujete si zápas z French Open 2015, kdy jste ji porazila 6:2 a 6:0?
Na antuce hrají Japonky nejhůře. Čím je to rychlejší, tím to mají radši. Tady je to středně rychlé, uvidíme. Ještě musím zvládnout i debl.

Cítíte se na plný program?
Je toho dost, ale zatím to zvládám. Jsem relativně v pohodě, nic dramatického. Malé zranění mám, ale drží se to v normě. Tenisově se cítím taky dobře. V Torontu jsem hrála dobře, v Cincinnati jsem dostala těžký los a jsem ráda, že teď přichází výsledky.

S kým bylo po zápase selfie na kurtu?
Sestra, neteře, přítel, kamarádi a známí… spousta lidí. (úsměv)

Jak hodně to neteře myslí s tenisem vážně?
Sestra spíš chce, aby je to bavilo, protože si tím stejně jako já prošla. Nechce je hnát, na profesionální úrovni už musíte spoustu obětovat. Chodím jim ráda fandit a dokonce je občas trénuje i můj táta.

 

Into the 3rd round at @usopen !! Another tough match! #teamsafi #pojd #happy #letsgo ???

Příspěvek sdílený Lucie Safarova (@lucie.safarova),Srp 31, 2017 v 8:25 PDT