Hlaváčková si v Praze připsala první výhru na antuce v letošním roce

- Vít Schück

Andrea Hlaváčková vynechala v minulém týdnu turnaj ve Stuttgartu. Dnes se však přestavila v prvním kole kvalifikace proti mladé Češce Barboře Štefkové a s přehledem po setech 6:2 a 6:2 postoupila.

Barbora Štefková se po veleúšpěném vytoupení v Istanbulu, kde zvítězila jak ve dvouhře, tak společně s uzbeckou hráčkou Niginou Abduraimovou i ve čtyřhře vrátila na antuku. "Neměla jsem příliš času na přechod z betonu na antuku," vystvětlovala mladá Češka.

Dnes se Barbora utkala v prvním kole s Andreou Hlaváčkovou, která se vrací na kurt po lehčí nemoci. Po turnaji v Charlestonu Hlaváčková neodehrála ani jeden zápas. "Bála jsem se. Po nemoci není jednoduché hrát v takové zimě. Doufám, že se počasí v dalších dnech zlepší," popisovala situaci Hlaváčková po zápase. Andrea se vinou nemoci odhlásila i z německého turnaje ve Stuttgartu, kde měla startovat ve čtyřhře s Lucií Hradeckou.

Právě na čtyřhru se chce Andrea Hlaváčková v olympijské sézoně zaměřit nejvíce i na úrok singlových turnajů. "S Lucií se chceme určitě do Ria podívat," dodala postupující tenistka do druhého kola kvalifikace.

Dnes však nastoupila proti sebevědomé hráčce z konce druhé stovky světového žebříčku. "Barboru jsem neznala, ale vím, že má v poslední době výborné výsledky," pokračovala Andrea. Hlaváčková s přehledem svůj zápas zvládla a ve druhém kole se představí proti přemožitelce Viktorije Golubicové ze Švýcarska, která v nedávném Fed Cupu porazila jak Barboru Strýcovou, tak Karolínu Plíškovou, Slovence Viktórii Kužmové.