Pro Serenu bude důležitější kariéra než miminko, domnívá se Mouratoglou

- Radek Štohl

Každým dnem očekává Serena Williamsová narození prvního potomka. Již nyní se však spekuluje o tom, že se na Australian Open znovu vrátí do tenisového kolotoče. Podle Patricka Mouratogloua, trenéra americké hráčky, bude ovšem důležité, aby se hned naplno věnovala kariéře, jinak to může mít pro bývalou světovou jedničku fatální následky.

„Jsem si jistý tím, že Serena bude své dítě bezpochyby milovat. Stane se skvělou a také velmi starostlivou matkou,“ stojí na webu tennisworldusa.org prohlášení Patricka Mouratogloua. „Na druhou stranu však nedovolí nikomu a ničemu, aby se jí cokoliv postavilo mezi její kariéru.“

Williamsová zredukovala svůj kalendář na rok 2018 ještě předtím, než se stala matkou. Narození dítěte bude mít za důsledek ještě menší počet podniků v následující sezóně. „O miminko se bude starat, jak nejlépe to půjde, ale svoji kariéru přesto umístí na první místo. A pokud se tomu tak nestane, poté se s profesionálním tenisem rozloučí,“ pokračoval kouč.

Zároveň si myslí, že se držitelka třiadvaceti grandslamových titulů opět vrátí mezi nejlepší tenistky světa. „Dosud jsem nepotkal větší profesionálku. Nikdy již nedosáhnu takových úspěchů, jako právě se Serenou," uzavřel krátké povídání sedmačtyřicetiletý Francouz.