Pavlásek se může v Popradu potkat ve čtvrtfinále s Kližanem, Šátrala čeká Zeballos

- Jan Vojkůvka

Během probíhající kvalifikace byla v Popradu rozlosována také hlavní soutěž, která bude příští týden na slovenském challengeru probíhat. Obhájce titulu Adama Pavláska může ve čtvrtfinále potkat slovenský první nasazený Martin Kližan.

Případný česko-slovenský duel, ke kterému může ve čtvrtfinále dojít, budou muset ještě oba hráči potvrdit. Na Pavláska, čerstvého vítěze Sparta Prague Open, čeká v prvním kole Kazach Andrej Goljubov a ve druhém kole by se mohl utkat se svým krajanem Robinem Staňkem. Kližana pak čeká v prvním kole kvalifikant.

Právě Martin Kližan, startující na divokou kartu, se dostal na turnaj na poslední chvíli s jasným cílem odehrát nějaké zápasy a postupně se dostávat do formy. Slovenský tenista po březnovém Indian Wells skončil na marodce a jeho návrat na French Open příliš úspěšný nebyl a Japoncem Danielem vypadl hned v prvním kole.

V Popradu se však okamžitě zařadil k největším favoritům na titul, ačkoliv tuto pozici bude chtít pátý nasazený Adam Pavlásek bezpochyby ohrozit. Český tenista, který se po pražském titulu poprvé podívá do první světové stovky, má před sebou náročnou obhajobu 90 bodů jakožto obhájce loňského popradského titulu.

Jak již bylo zmíněno, ve druhém kole by se Pavlásek mohl utkat s Robinem Staňkem. Staněk vyfasoval pro první kolo relativně schůdný los v podobě domácího Lukáše Kleina, jenž se na turnaj dostal na základě divoké karty. Staňkovi prozatím antuková sezona příliš nevychází a případný postup do druhého kola by jedenadvacetiletému hráči výrazně pomohl.

V hlavním pavouku popradského challengeru nalezneme také další české tenisty. Marek Michalička, který stále má velkou šanci, že se dostane do kvalifikace Wimbledonu, by si mohl v souboji s Brazilcem Andre Ghemem vylepšit náladu z výpadku v prvním kole v Praze, kde nestačil na Rakušana Novaka. Ghem měl špatný zejména začátek sezony a do ideální formy má stále daleko, i tak ale bude v utkání favoritem.

Naopak extrémně náročný úkol čeká na Jana Šátrala, který si zahraje s druhým nasazeným Argentincem Horaciem Zeballosem, který se prosazuje i na turnajích ATP World Tour a letos byl kupříkladu ve třetím kole v Miami.

Mezi nasazené hráče v Popradu patří také Rus Karen Chačanov, kometa letošní sezony, která se prosadila již do první světové stovky. Rus bude plnit roli trojky turnaje. Čtyřkou bude domácí Andrej Martin, šestkou Rakušan Gerald Melzer, sedmý nasazený bude další domácí hráč Jozef Kovalík a osmým nasazeným Argentinec Facundo Arguello.

Los 1. kola challengeru v Popradu
Martin Kližan (SVK, 1, WC) - kvalifikant
Oriol Roca Batalla (ESP) - kvalifikant
Lukáš Klein (SVK, WC) - ROBIN STANĚK
Andrej Goljubov (KAZ) - ADAM PAVLÁSEK (5)
Karen Chačanov (RUS, 3) - Hans Podlipnik-Castillo (CHI)
Patrik Fabián (SVK, WC) - Ruben Ramirez Hidalgo (ESP)
Norbert Gomboš (SVK) - Tomas Lipovsek Puches (ARG)
Gerald Melzer (AUT, 6) - kvalifikant
Facundo Arguello (ARG, 8) - Kimmer Coppejans (BEL)
MAREK MICHALIČKA - Andre Ghem (BRA)
Dennis Novak (AUT) - kvalifikant
Andrej Martin (SVK, 4) - Nils Langer (GER)
Jozef Kovalík (SVK, 7) - Joris de Loore (BEL)
Emilio Gomez (ECU) - Mohamed Safwat (EGY)
Uladzimir Ignatik (BLR) - Dominik Šproch (SVK, WC)
JAN ŠÁTRAL - Horacio Zeballos (ARG, 2)