Rumunský future v Brašově: Nejprve přesun z konce světa pod Hollywood, poté zranění

- Filip Lefenda

Antonín Bolardt a Jiří Vachtl se k dalšímu turnaji na území Rumunska přesunuli do čtvrtmilionového Brašova. „Je to tady mnohem hezčí než v Chitile. Mají zde na skále krásný nápis Brašov jako v Hollywoodu,“ srovnal obě destinace Bolardt, který si chválil i lepší kurty. Na ty se už však nepostaví jeho krajan Vachtl, pro něhož po zranění turnaj skončil.

„Měli jsme apartmán, kde byla i vířivka,“ pochvaloval si změnu k lepšímu Bolardt. „Bylo to fajn. Teď už jsme někde jinde, měli plno,“ dodal a pomalu přešel k tenisu. „Kurty jsou rovněž o mnoho lepší než v Chitile, to je určitě pozitivní. Je tu i hezký centr,“ je spokojen s prostředím.

„Můj los? Opět zase Rumun. Je asi šestnáctiletý, takže doufám, že ho smetu,“ věřil si před utkáním o tři roky starší Čech. A povedlo se, Antonia Aurela Tamase přehrál 6:1, 6:2. O den později pak uspěl ve třech setech i proti Eduardu Vlasceanuovi, dalšímu domácímu tenistovi, a postoupil do pondělního finále kvalifikace.

To krajan Jiří Vachtl nepřešel přes první kolo. „Ze soutěže už jsem venku. Hrál jsem na centrkurtu s nějakým Rumunem, nehrál jsem ale dobře, spíše tragicky,“ prozradil na adresu nevydařeného utkání s Ioanem Danem Abrudanem dvacetiletý tenista.

„Nějak jsem to doplácal do třetího setu, kde jsem vedl 3:1, soupeř pak ale bohužel srovnal na 3:3 a já si vzadu trochu vymknul kotník, takže jsem to pak už jen tak nějak odchodil,“ smutnil Vachtl, který nebude startovat ani ve čtyřhře.

„Teď už mi nezbývá nic jiného, než jet domů. Doufám, že se bude dařit alespoň Tondovi, a že si místo mě nějakého dobrého deblového partnera,“ bere situaci s úsměvem na tváři. „Hlavně ať se odtud dostane živý a zdravý, to je tady asi nejpodstatnější,“ dostal se pomalu ke svému závěrečnému shrnutí rumunského dobrodružství.

„Nevím jak Tonda, ale myslím, že má na to podobný názor. V Rumunsku už nás asi nikdo nikdy neuvidí, je to odtud náš poslední vlog. Pravděpodobně se ještě z nějaké jiné destinace ozveme, z Rumunska už ale rozhodně ne,“ říká rezolutně. A kam se tedy čeští mladíci hodlají vydat?

„Tonda už zase plánuje na září nebo konec října nějaké Tunisko nebo Turecko, musím ještě pořádně zvážit, jestli do toho chci jít,“ směje se. „Určitě se ale ještě odněkud přihlásíme,“ hlásí Vachtl na závěr.