Penta Trading Říčany Open 2017: Do hlavní soutěže prošly z kvalifikace čtyři Češky

- Radek Štohl, Filip Lefenda

Se začátkem nového týdne vyvrcholila na turnaji Futures v Říčanech kvalifikace ženské dvouhry. Do hlavní soutěže se prodralo kvarteto domácích hráček. Na místě má Tenisový svět svého zpravodaje, a tak ani tentokrát nepřijdete o tradiční rozhovory.

Křížová se po špatném výkonu nekvalifikovala
Kateřina Křížová se na podnik ITF v Říčanech nedostane. Česká tenistka ve 3. kole kvalifikace nepředvedla svoji nejlepší hru a proti Ukrajince Lysové prohrála snadno 1:6, 3:6.

Neuspěla ani šestnáctiletá Sedláčková
Teprve šestnáctiletá Petra Sedláčková se na kurtu číslo 3 utkala s o čtyři roky starší Němkou Schneiderovou. Zápas dvou soupeřek, které nedisponují umístěním v seniorském žebříčku, skončil vítězstvím zkušenější hráčky v poměru 6:2 a 6:3.

Tomanová přehrála Polanskou
První z dvou pondělních ryze českých soubojů obstaraly jednadvacetiletá Nikola Tomanová a o dva roky mladší krajanka Tereza Polanská. Z postupu do hlavní soutěže se radovala favoritka Tomanová.

Novotná neuspěla proti Maluniakové
Další Češkou, která v kvalifikaci domácího turnaje neuspěla, byla Nikola Novotná. Ta podlehla ve třech setech Slovence Lauře Maluniakové, a sice 2:6, 6:1 a 3:6.

Křtěnová ve finále kvalifikace úspěšná
Výhru ve dvou setech zaznamenala ve finále kvalifikace turnaje v Říčanech devatenáctiletá Sonja Křtěnová. Ta si poradla se Švédkou Katerinou Filip 7:6(6) a 6:3.

Dále jde po obratu v druhém setu i Hrabalová
Kristýna Hrabalová splnila v souboji s krajankou Šarlotou Sofií Sirotkovou roli favoritky, své soupeřce uštědřila v prvním dějství kanára. Ve druhém ale pustila Češku do náskoku 1:5 a ve vzduchu tak visel třetí set, na ten ale nakonec nedošlo. Hrabalová, která musela odvracet i setbol, nakonec šesti gemy v řadě sadu otočila.

Finále kvalifikace
NIKOLA TOMANOVÁ (1167.) - TEREZA POLANSKÁ 6:3, 6:4
Julija Lysová (UKR, -) - KATEŘINA KŘÍŽOVÁ 6:1, 6:3
PETRA SEDLÁČKOVÁ (-) - Maria Schneiderová (GER) 2:6, 3:6
Laura Maluniaková (SVK) - NIKOLA NOVOTNÁ 6:2, 1:6, 6:3
Katerina Filip (SWE) - SONJA KŘTĚNOVÁ 6:7(6), 3:6
VERONIKA VLKOVSKÁ (1167.) - Timea Jarůšková (SVK) 6:2, 2:6, 6:3
Caroline Ilowská (AUT) - MARKÉTA PETRUŽELOVÁ 6:2, 2:6, 6:1
ŠARLOTA SOFIE SIROTKOVÁ (-) - KRISTÝNA HRABALOVÁ 0:6, 5:7