Za eso 200 eur nemocným dětem! Plíšková bude na US Open servírovat pro charitu

- Jan Vojkůvka

Česká tenistka Karolína Plíšková patří dlouhodobě k nejlépe servírujícím hráčkám na okruhu. Svým uměním nyní chce pomoci těm nejpotřebnějším a prostřednictvím svého nadačního fondu věnuje Klinice dětské hematologie a onkologie v pražské Fakultní nemocnici v Motole částku 200 eur (cca 5200 korun) za každé eso, které trefí během grandslamového US Open.

„Jsem velmi ráda, že mohu na dobročinné účely přispět přímo svou hrou,“ cituje Plíškovou její oficiální webová stránka. „Základním předpokladem výhry je kromě absolutní koncentrace také dostatečná motivace. A ta je teď díky tomuto projektu o to větší,“ uvedla aktuální světová jednička.

Partnerem nejlepší české hráčky současnosti se pro tuto událost stala společnost Chytrý Honza. Společně věnují oba částku 100 eur za každé eso, kterého Plíšková během závěrečného grandslamu sezony dosáhne.

Pětadvacetiletá Plíšková prokázala své kvality na servisu zejména v předcházejících dvou sezonách, v nichž jako první od zahájení počítání této statistiky nastřílela vždy přes 500 es. V roce 2015 si zapsala 517 nechytatelných servisů, v minulé sezoně pak trefila dokonce 530 es a o více než 200 es porazila v pořadí druhou Serenu Williamsovou.

I v letošním roce Plíšková výtečně servíruje a už v květnu překonala hranici 200 es.