WTA

Plíšková a tetování? První přišlo v patnácti, máma to nesla těžce

- Radek Štohl

Čím více se aktuální světová jednička Karolína Plíšková dostávala svým tenisovým umem do podvědomí veřejnosti, tím více se fanoušci bílého sportu začali zajímat také o její tetování. První z nich si nechala Plíšková udělat nad levým loktem, druhé bývá většinou ukryto pod kraťasy na levém stehně. Stejně jako její dvojče Kristýna, kterou zdobí vzor na předloktí levé ruky, si tímto krokem zadělala na mírné problémy u maminky.

Po skončení letošního Wimbledonu se Karolína Plíšková poprvé v kariéře probojovala na první místo žebříčku, a tak nebylo divu, že zájem o osobu pětadvacetileté hráčky ještě mnohonásobně vzrostl. Kromě tenisových nadšenců si ji začali všímat také lidé, kteří se o tento sport příliš nezajímají. Právě zmíněným jedincům se do hlav zarylo i její netradiční tetování.

„Už odmalička jsem si přála nějaké mít,“ uvedla Plíšková pro outsidetheball.com. „Na ruce jsem si ho nechala udělat už v patnácti, druhé mám na noze. V rodině máme tetování všichni, včetně mé sestry,“ připomněla letošní semifinalistka French Open.

Jak se však s tímto rozhodnutím vypořádali rodiče? „Táta to vzal v pohodě, ale máma s tím nebyla vůbec spokojená. Nakonec se přes to nějak přenesla. Postupem času se jí začalo dokonce líbit a navíc má také jedno, takže mi na to už nemohla nic říct,“ dodala se smíchem jedna z favoritek nadcházejícího US Open.


Galerie