Laver Cup zná poslední účastníky! Sestavy pro první ročník jsou kompletní

- Jan Vojkůvka

Historicky první ročník Laver Cupu se nezadržitelně blíží a měsíc před začátkem turnaje, který se bude konat v pražské O2 aréně, byly doplněny soupisky obou týmů. Evropu posílí německý tenista Alexander Zverev, Svět se naopak těší na výpomoc Argentince Juana Martina Del Potra a Kanaďana Denise Shapovalova.

Dvacetiletý Zverev, který prožívá průlomovou sezonu své kariéry, získal dva tituly Masters a na žebříčku ATP vystoupal už na šesté místo, doplní v týmu Evropy již známé účastníky Rogera Federera, Rafaela Nadala, Marina Čiliče, Dominika Thiema a Tomáše Berdycha.

Dva tenisty na svou soupisku doplnil také tým Světa, který už rovněž zná kompletní sestavu na premiérový ročník Laver Cupu. Argentinský tenista a vítěz US Open z roku 2009 Juan Martin Del Potro a kanadská senzace z turnaje Masters v Montrealu Denis Shapovalov si zahrají společně s Milosem Raonicem, Jackem Sockem, Johnem Isnerem a Samem Querreyem.

„Jsem nadšený a velmi vděčný za tuto příležitost,“ prohlásil Zverev po nominaci do týmu Evropy. „Když jsem vyrůstal, byl mým idolem Roger Federer, takže hrát proti němu bylo vždy něčím velmi speciálním. A teď s ním budu dokonce v jednom týmu,“ zářil Němec.

Obrovskou radost z dokončené soupisky má zejména kapitán týmu Evropy Björn Borg. „Nemohu se dočkat, až tento tým společně dorazí do Prahy,“ citoval nadšeného Švéda oficiální web Laver Cupu. „Tenisové fanoušky čeká ohromná zábava.“

Ač na papíře vypadá možná tým Evropy o něco silnější, výběr Světa se rozhodně nehodlá vzdát bez boje a do Prahy se chystá s velkým očekáváním. „Do Prahy rozhodně nejedu prohrát,“ prohlásil známý bouřlivák a kapitán týmu Světa John McEnroe záhy po ohlášení nominace Del Potra a Shapovalova, který v Montrealu právě Del Potra a také Rafaela Nadala porazil a jako nejmladší hráč v historii postoupil do semifinále turnaje Masters.

Laver Cup, jenž se bude hrát v termínu od 22. do 24. září v Praze, přinese tenisovým labužníkům hned dvanáct zápasů, v nichž se postupně prostřídá všech dvanáct tenistů, kteří se pokusí založit základy tradici, jež by v budoucnu ráda vyrovnala slávu například golfového Ryder Cupu.