Z Kvitové se stane televizní hvězda! Chystá se na roli v seriálu

- Jan Vojkůvka

Z tenisových kurtů zamíří na televizní obrazovky! Ne, že by Petra Kvitová neměla zkušenosti s kamerami, ostatně její zápasy jsou již dávno přenášeny do domácností po celém světě. Přesto ji čeká určitá premiéra. Zahraje si totiž v seriálu Ordinace v růžové zahradě.

Česká tenistka si roli v seriálu vybojovala po svém návratu na kurty, když dokázala na French Open pokořit při svém prvním utkání od prosince Američanku Julii Boserupovou 6:3, 6:2.

„Jakmile vyhrajete první zápas, tak já vám jako Čestmír Mázl zařídím roli v Ordinaci v růžové zahradě 2,“ řekl během března v Televizních novinách na stanici TV Nova bavič a herec Petr Rychlý, který patří ke stěžejním postavám seriálu. Snažil se tím hráčku povzbudit během přípravy na comeback po ošklivém zranění levé ruky.

A když po dvou měsících Kvitová vyhrála svůj první zápas, s radostí herci poslala vzkaz: „Vyhrála jsem zápas, do Ordinace se těším.“

Věci se daly do pohybu a zatímco Kvitová cestuje po turnajích v Americe, Rychlý začal plnit svůj slib a zařídil dvojnásobné wimbledonské šampionce roli v seriálu, na které začali scénáristé usilovně pracovat.

„V tuto chvíli vymýšlíme s autory děj pro Petru Kvitovou. Myslím, že se diváci mají na co těšit,“ stojí na oficiálních stránkách seriálu na webu TV Nova. V jaké roli se Kvitová představí či jak bude její účinkování dlouhé zůstává ukryto pouze v hlavách těch nejpovolanejších. „Mohu prozradit, že by se měla objevit v lince Čestmíra Mázla,“ uvedla producentka seriálu Simona Matásková.

„Těším se a sám jsem zvědavý, jak to scénáristé vymyslí. Ale to už nechám na nich. Svoji misi jsem splnil,“ libuje si Rychlý, který s tenistkou navázal přátelský vztah a několikrát své nové kamarádce fandil i přímo na kurtech.

Na spojení před kamerami si ale budou muset počkat. Česká hráčka se momentálně plně soustředí na tenisovou kariéru a připravuje se na závěrečný grandslam sezony v New Yorku, po němž ji čeká tradiční šňůra turnajů v Asii.