Nominace pro Rio: Celkem devět Čechů. Nechybí Berdych se Štěpánkem ani Kvitová

- David Soumar

Během pátečního odpoledne byla oficiálně zveřejněna nominace českých tenistů na LOH do Ria. Na olympiádu se podívá hned devět českých tenistů a tenistek. Berdych s Veselým nastoupí ve dvouhře mezi muži, ženy budou v olympijském singlu hned čtyři. Ve čtyřhře se představí i duo H+H nebo Štěpánek s Berdychem.

„Na základě podkladů a žebříčků, které jsme obdrželi od Mezinárodní tenisové federace, jsou v olympijské nominaci, kterou předložíme ITF a následně Českému olympijskému výboru, pro soutěže jednotlivců Tomáš Berdych a Jiří Veselý a mezi ženami Petra Kvitová, Lucie Šafářová, Karolína Plíšková a Barbora Strýcová,“ říká Ivo Kaderka, prezdient Českého tenisového svazu. 

Tím by ovšem list českých singlistů nemusel končit. Lukáš Rosol kvóty nesplnil jen těsně a o jeho účasti se ještě bude jednat. Kaderka vysvětluje: „Jen těsně se na list nedostal Lukáš Rosol, proto jsme neprodleně vstoupili do kontaktu s ITF a zjišťujeme jaké jsou šance a možnosti, aby i Lukáš na OH soutěž hrál.“

Diváky bude bavit i čtyřhra. V turnaji debla se představí duo H+H nebo Berdych se Štěpánkem. „Čtyřhru mužů budou hrát Tomáš Berdych s Radkem Štěpánkem, za ženy Lucie Hradecká s Andreou Hlaváčkovou a Lucie Šafářová s Karolínou Plíškovou,“ zaznělo od prezidenta ČTS.

Do složení dvojic promluvila Lucie Hradecká, která si jako desátá hráčka žebříčku k sobě sama zvolila Andreu Hlaváčkovou. Druhý pár určila odborné komise ČTS. Páry pro smíšenou čtyřhu budou oznámeny až na turnaji.