Murray odletěl do New Yorku. Zahraje si na grandslamovém US Open?

- Jan Vojkůvka

Britský tenista Andy Murray by si mohl poprvé od letošního Wimbledonu opět zahrát soutěžní utkání. Třicetiletý tenista, který kvůli zranění od konce travnaté sezony nehrál, odcestoval do New Yorku, kde se hodlá připravovat na blížící se US Open. Definitivní rozhodnutí ale padne až v průběhu příštího týdne.

Murray svým krokem výrazně zvýšil naděje, že se skutečně na dvorce vrátí už na závěrečném grandslamu sezony. Doposud nad jeho účastí visel velký otazník. Brit totiž od porážky ve čtvrtfinále Wimbledonu zůstával mimo tenisové dění a snažil se o utlumení bolestí v kyčli, které se mu na londýnském pažitu opět připomněly.

Aktuální světová jednička, která o svůj post v pondělí přijde a bude nahrazena Španělem Rafaelem Nadalem, má s bolestmi kyčle potíže už od dětství. V posledních týdnech ho však problémy limitovaly natolik, že si musel vzít od tenisu pauzu a odhlásil se postupně z turnajů Masters v Torontu a Cincinnati.

Vítěz US Open z roku 2012 však dal nyní svým fanouškům naději, že by se ve Flushing Meadows přeci jen mohl ukázat. Dle informací novináře Stuarta Frasera již včera odletěl do New Yorku, kde se hodlá na další grandslam připravit, pokud se jeho bolesti nevrátí.

Dobrá zpráva je to také pro organizátory turnaje. Ze hry totiž vypadli s jistotou už tři hráči - Novak Djokovič, Stan Wawrinka a Kei Nišikori předčasně ukončili sezonu a Marin Čilič nejspíš nebude hrát kvůli problémům s přitahovačem, ač ten ještě oficiálně neodstoupil. V ohrožení je i start Milose Raonice, jehož nadále trápí zraněné zápěstí. Vrásky na čele navíc v Cincinnati přidělal newyorskému grandslamu Roger Federer, který se ze své generálky odhlásil kvůli bolestem v zádech.