Dříve jsem si myslela, že po porodu ukončím kariéru, prozradila Williamsová

- Tomáš Kopecký

Přestože se narození prvního potomka Sereny Williamsové blíží mílovými kroky, zkušená americká tenistka se nebojí mluvit o pokračování své tenisové kariéry. O své budoucnosti má jasno a rozhodně se nehodlá končit, avšak v minulosti o této variantě přemýšlela. "Myslela jsem si, že když budu mít dítě, budu muset skončit. To ale rozhodně ne, určitě se vrátím zpatky," prozradila Američanka v obsáhlém rozhovoru pro magazín Vogue.

V pětatřiceti letech už většina tenistek bilancuje a pomalu se blíží konec jejich kariéry. To však ani zdaleka není případ Sereny Williamsové, která má značně jiné plány. K návratu ji motivují také diváci. „Vyjít ven na dvorec a slyšet skandující diváky, možná to pro někoho vypadá jako nic, ale na světě neexistuje lepší pocit,“ svěřila se vítězka 23 grandslamů.

Dítě se má bývalé světové jedničce narodit už na začátku pozdimu, Američanka si však dala hodně odvážný plán a chce se vrátit na kurty už na začátku příští sezónu. „Zní to možná dost šíleně, ale chystám se hrát na Australian open,“ věří si držitelka druhého nejrychlejšího servisu v historii ženského tenisu.

Serena trénuje i v průběhu těhotenství a neustále se udržuje v dobré fyzické kondici. Svědčí o tom i video na jejím oficiálním Instagramu, kde piluje svůj tvrdý bekhend.

Čtyřnásobná olympijská vítězka  se na narození dítěte těší, zároveň však neskrývá, že je trochu nervózní a nová sociální role pro ní přinese změnu. „Trochu se bojím. Doufám, že mi to s dětmi půjde. Musím na tom zapracovat, protože do této chvíle jsem řešila jen sebe, starala se o své zdraví a kariéru. Sama sebe se ptám, zda budu dost dobrou matkou."

 

Wimbledon got me like: Easy standing drills this morning. Go easy.

Příspěvek sdílený Serena Williams (@serenawilliams),Čec 3, 2017 v 8:21 PDT