Další návrat zvučného jména? Zvonarevová obdržela divokou kartu do kvalifikace v New Havenu

- Tomáš Kopecký

Když v srpnu 2016 Ruska Věra Zvonarevová oznámila, že se provdala a narodilo se jí dítě, jen málokdo by ještě věřil, že se bývalá druhá hráčka žebříčku vrátí k tenisu. I samotná Ruska tehdy tvrdila, že už je její kariéra u konce. Opak se však stal pravdou. Uplynul rok a Zvonarevová je zpět na velké scéně – od pořadatelů turnaje v New Havenu obdržela divokou kartu do kvalifikace a už brzy se opět představí před zraky diváků.

Dvaatřicetiletá Ruska se v posledních letech na kurtech příliš neobjevovala. Velmi často laborovala se zraněními, které jí znemožňovaly větší zápasové vytížení. V roce 2013 musela Věra kvůli zranění ramene vzdát celou sezonu, což pro ní fakticky znamenalo začátek konce. Tenistka, jejíž největším kariérním úspěch je finále US Open a Wimbledonu, postupně ztrácela své žebříčkové postavení. Když v dubnu 2015 prohrála na turnaji v Katowicích s Klárou Koukalovou 1:6, 4:6, nikdo neměl tušení, že se Ruska na více než rok ztratí z dohledu širší tenisové veřejnosti.  

Teprve po roce se pak tenistka pocházející z Moskvy ozvala prostřednictvím svého instagramu: "V posledních letech jsem vás moc neinformovala, jak jsem na tom, protože mě brzdila různá zranění, kvůli nimž jsem nemohla hrát. V životě jsou ale důležitější věci než sport. Tento rok byl pro mne velmi plodný: stala jsem se manželkou a matkou," napsala Zvonarevová.

V té chvíli se zdálo, že to po všech patáliích, kterými si prošla, bude znamenat konec kariéry. Už v březnu tohoto roku se však Ruska k tenisu opět vrátila a zahrála si na pěti turnajích ITF. V Egyptském Šarm-aš-Šajchu si dokonce připsala první titul po pětileté odmlce.

Nyní před ní stojí další výzva, které se hodlá postavit. Organizátoři turnaje v New Havenu jí udělili divokou kartu do kvalifikace. Bude to poprvé od roku 2015, kdy se dvaatřicetiletá tenistka představí na podniku WTA. Momentálně ji v žebříčku patří 743. příčka, v této sezoně odehrála třináct duelů s bilancí deseti výher a tří porážek.

 

Всем привет! Последние пару лет я не так часто появляюсь в соц.сетях, поскольку множество травм не позволяли мне выходить на корт и заниматься своим любимым делом...но жизнь вне спорта тоже очень интересна! Этот год получился для меня очень насыщенным. Я вышла замуж и стала мамой! Семья - это огромное счастье! А спорт - это то, что всегда у меня в душе! Поэтому увидимся скоро на Евроспорте, где я попробую себя в роли комментатора на предстоящем ЮсОпен! До встречи! ?? Dear friends! Over the past couple of years I wasn't posting much due to lots of injuries and inability to compete...but there is more to life then just sports (even though I love sports!). No matter what, this year is a very fruitful year for me...I became a wife and a mother! Having family feels amazing! But no matter what sport will always play a huge part in my life! Therefore, see you on Eurosport channel soon where I will try to take a commentator's role during this year's UsOpen! #теннис #tennis #семья #family #sport #спорт

Příspěvek sdílený Vera Zvonareva (@vera.zvonareva),Srp 23, 2016 v 2:26 PDT