WTA

Z Plíškové se stane kočka! Světová jednička ukázala, v čem bude na US Open zářit

- Radek Štohl

Do začátku posledního grandslamového podniku zbývá již pouze jedenáct dní, přípravné turnaje na závěrečný major roku gradují. Na US Open si zahraje také Karolína Plíšková, současná světová jednička. Necelé dva týdny před zahájením této velké akce je už jasné, v čem bude Plíšková usilovat o první titul z velké čtyřky v kariéře.

V minulém roce skončila pětadvacetiletá tenistka na US Open těsně pod vrcholem, když ve finále slavného podniku nestačila ve třech vyrovnaných setech na Angelique Kerberovou. V letošní sezóně se česká hráčka poprvé v kariéře probojovala na post světové jedničky a z této pozice by mohla útočit na vůbec první major právě ve Flushing Meadows.

V New Yorku se Plíšková navíc představí ve zbrusu nové kolekci. Tu představila tento týden při oficiálním focení pro společnost Fila. „Je to velice pěkné,“ uvedla semifinalistka letošního French Open pro outsidetheball.com. „Uplynulou sezónu to bylo víceméně o bílé a modré barvě, tentokrát je to celkem změna.“

„Při focení jsem se snažila vypadat dobře, i když jsem v té chvíli hrála zrovna tenis a to není dvakrát jednoduché. Doufám, že fotky budou vypadat hezky,“ dodala na závěr.

V té chvíli se však Karolína Plíšková musí ještě plně soustředit na turnaj v Cincinnati, kde si ve čtvrtek zahraje osmifinále proti Italce Giorgiové, se kterou naposledy prohrála v úvodním kole letošního podniku v Praze. Poté již bude moci celému New Yorku ukázat, jak jí to v nové kolekci půjde i na kurtech.


Galerie